Littekens na kaakoperatie

Author:
blayworld
Posted:
zo, 12/26/2021 - 13:28
Hi,

Ik ben 21 jaar en heb afgelopen juni een operatie gehad aan mijn onderkaak. Deze is naar voren geschoven. Mijn herstel is verder helemaal goed gegaan en mijn beugel mag er over een maand uit, maar ik zie de laatste paar dagen verandering in de littekens aan de binnenkant van mijn mond. De ‘witte strepen’ (littekens denk ik?) zijn groter en dikker geworden en het weefsel krijgt steeds meer textuur. Het lijkt nu dus alsof er een soort van gaatjes aan de binnenkant van mijn mond bij de littekens zitten. Het doet verder geen pijn.

Ik heb contact opgenomen met de kaakchirurg en zij zei dat ik me hier geen zorgen om hoef te maken tenzij ik een dikke wang krijg. Dit heb ik gelukkig niet. Ik weet echter niet hoe ‘normale’ littekens er na een kaakoperatie uit horen te zien en ik kan dit ook nergens vinden.

Voor de andere mensen die ook een kaakoperatie hebben gehad, hoe zien de littekens er bij jullie uit? En kan het kwaad dat mijn littekens er na een half jaar ineens anders uit zien? Ik ben namelijk bang dat ze bij mij op de een of andere manier open gaan klappen of dat ik een ontsteking oid krijg

Alvast bedankt :)
Tandarts_Richa…

Soms kan litteken weefsel er flink uitzien. Maak een selfie foto. Misschien kan ik een beetje beoordelen. Open klappen , na zoveel maanden....neen. Ik zou mij beslist geen zorgen maken. En bij twijfel toch laten beoordelen. Juni...6 maanden. Periodieke controle. Wat zegt uw tandarts ervan. Trouwens je gaat toch naar de Ortho...voor controle beugel. Die hebben toch niets gezien/gezegd.Geen zorgen.
zo, 12/26/2021 - 15:28 Permalink