lip en kin blijven verdoofd na plaatsen implantaat

Author:
ann123
Posted:
do, 01/11/2007 - 13:10
Ik heb maandag een implantaat laten inschroeven in mijn onderkaak. Het linker deel van mijn lip en kin zijn vandaag (donderdag) nog steeds verdoofd; Ik ben dinsdag op controle geweest en de chirurg ging hier nogal vlotjes overheen . De implantaat zit 2 mm boven de zenuw dus die is niet beschadigd. Hij zei wel dat het nog maanden kan duren dat de zenuw genezen is en dat het waarschijnlijk komt door het spoelen tijdens de operatie. Ik vind dit heel raar en ik ben bang dat het blijvend is . Ik bijt gans mijn lip en kaak open tijdens het eten en niets smaakt mij.
Heeft iemand hier ervaring mee? Gaat het snel over of gaat dit echt zo lang duren ??
Help !!!
de digitale tandarts

http://www.tandarts.nl/imagesforum/nervus.gif

Een van de vervelendste complicaties die kunnen voorkomen bij het plaatsen van implantaten is de beschadiging van de nervus alveolaris inferior, gelukkig is dit zeer zeldzaam. Deze zenuw verzorgt het gevoel van de kiezen in de onderkaak en ook het gevoel van de kin en lip van een gelaatshelft.

Vervelend dat u zich niet serieus voelt genomen met uw klacht, want het is ook niet niks en ik kan me uw zorgen voorstellen. Het antwoord van de chirurg dat het implantaat twee mm boven de zenuw staat en dat daardoor deze niet beschadigd kan zijn, is ook een beetje kort door de bocht.

De zenuw kan op meerdere wijzen beschadigd zijn, bijv. tijdens het verdoven (zeer kleine kans), tijdens het opklappen van het tandvlees kan deze beschadigd zijn in het gebied waar deze de kaak verlaat (foramen mentale) en dat het implantaat 2 mm van de zenuw staat, wil nog niet altijd zeggen dat er niet dieper geboord is.

Afhankelijk van de beschadiging zal de zenuw is geheel of gedeeltelijk herstellen, dit kan inderdaad enkele maanden duren.

Hier vindt u meer informatie over deze zenuw:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1373#1373

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?p=20169#20169

http://dentalwisdom.com/training/anatomy/anatomyplayer16.html
do, 01/11/2007 - 13:43 Permalink
..miek..

Ik heb in september een kaakoperatie ondergaan en krijg nu pas langzaam mijn gevoel weer helemaal terug in mijn kin en onderlip. Het duurt nu eenmaal erg lang.
Als ze een zenuw hebben beschadigd, zijn ze verplicht om dit tegen je te zeggen. Dit zal vast niet het geval zijn, dus nog even volhouden!
do, 01/11/2007 - 17:25 Permalink