"Leren" eten met een immediaat gebit

Author:
Leviathan
Posted:
do, 01/23/2014 - 11:12
Ik ben een man van 39 jaar en had al jaren problemen met mijn gebit
Afgelopen dinsdag was voor mij de grote dag daar, alles wat er nog zat zou eruit gaan.
Gezien ik jaren met angst voor de tandarts gelopen heb en zelfs eerst eraan gedacht had onder narcose te gaan, was dit een erg grote stap.
Nogmaals mijn dank aan de gene die mij adviseerde bij Pro-Tand te gaan, gezien deze tandarts goed met mijn angst wist om te gaan.
Nu is het 3 dagen geleden en heb 2 dagen niets gegeten, omdat ik de prothese 48 uur niet mocht uitdoen en bang was dat er voedselresten achter zouden gaan zitten.
Nu voorzichtig aan een kopje soep begonnen, maar wat is dit raar...
Bestaan er misschien tips of etenswaren waarvan men zegt dat eet zich makkelijk weg in de eerste periode van de prothese ???
Ja, soep en pudding zover was ik ook al... :roll: , maar misschien heeft iemand nog bruikbare tips over wat men makkelijk kan eten.

Een ding staat als een paal boven water, men voelt zich een ander mens als men weer normaal kan lachen... :lol:

Bij voorbaat dank
vlinder33

Ik krijg ook een imidiaat gebit en ik maak me ook wel zorgen om het eten.Ik heb het aan de tandarts nagevraagt en ze zegge dat je gewoon moet eten en proberen om zo erachter te komen wat wel en niet al kan.Heel vaak is het wennen en angst dat mensen niet of vloeibaar eten na de plaatsing.In mijn geval wordt het in fases getrokken zo heb ik nu de kiezen al eruit en wordt boven en onder voor als laatste gedaan dus ik zou alles mogen eten.Ik zou zeggen probeer het gewoon hoe sneller jij weer voedsel gaat eten hoe sneller je eraan gewend bent (zegt de tandarts)
vr, 07/24/2015 - 11:24 Permalink
bluemaster

Mij is opgevallen dat harde dingen makkelijker zijn dan zachte. Na drie weken met mijn immediaat wilden mijn kinderen graag de dorito's roulette met mij doen. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om nee te zeggen, dus met knikkende knietjes er aan begonnen. En wat bleek ? Kauwde heel makkelijk weg, voelde bijna als vroeger. Nu na vijf en een halve week gaan zachte dingen als brood en zachte koek nog steeds lastiger dan chips en pinda's. Maar gaat wel elke keer beter.
zo, 08/16/2015 - 11:24 Permalink