last v.d. rechter bovenkaad, oor-, nek- en hoofdpijn

Author:
Tjietske
Posted:
ma, 09/07/2009 - 13:00
Zolang ik leef heb ik al een scheve bovenkaak - ben inmiddels 50 jaar, maar heb de laatste 10 jaar last van pijnen in mijn gezicht, altijd rechts. Naar mijn idee is dit begonnen nadat ik een kroon heb laten zetten, rechtsboven. De pijn begint als een soort "kou-gevoelige" irritatie in mijn rechter bovenkaak; via de neus of mond; deze trekt door naar mijn oor en krijg dan later nekklachten. Door al deze vervelende pijntjes krijg ik uiteindelijk hoofdpijn. De huisarts houdt het op migraine! Ik ben ten einde raad en slik momenteel wekelijks tabletten tegen migraine, maar deze werken niet of nauwelijks. Ben al langs diverse artsen en specialisten geweest en men kan niets vinden, dus "hou het maar op migraine mevrouw". Ik heb nooit last van hoofdpijn o.i.d. gehad, maar de pijnen blijven toe nemen.
Mijn tandarts kan niets vinden dat op bruxisme lijkt, maar volgens mij is de kroon die daar geplaatst is te hoog! Foto's wijzen niets uit en al mijn amalgaam vullingen zijn verwijderd. Ben soms in staat om al mijn tanden en kiezen te laten trekken en maar een kunstgebit aan te schaffen.
Wie kan me raad geven?
vV

zou eens een second opinion ergens overwegen, want dit moet gewoon gezien worden. De klachten wijzen wel een beetje in d erichting van knarsen/klemmen. Kanrsen zou aan het gebit te zien zijn, klemmen echter niet. Plus dat er nog andere oorzaken kunnen zijn. Slaaphouding bv. (vooral niet op de buik, want dan verdraait u geforceerd de nek, emt allerlei gevolgen voor spieren en zenuwbanen aldaar en in verbinding staand met dat gebied).
ma, 09/07/2009 - 13:53 Permalink
vV

kan mij niet voorstellen dat ie na 10 jaar nog steeds te hoog is, een (klein) verschil word door het lichaam zelf gecompenseerd door uitgroei van de andere kiezen, of indrukking van de te hoge, of beiden. Dan spelen er dus andere factoren, en ik ben van mening dat je een splint pas moet gaan maken als je weet waarvoor je hem maakt, niet om maar te proberen of het misschien hopelijk iets doet (vind ik ze ook iets de duur voor..) .

Ik zou vragen om doorverwijzing naar een tandarts/gnatholoog, eventueel een CBT. (gebruik de zoekfunctie eens daarvoor indien niet bekend met de termen)
di, 09/08/2009 - 16:00 Permalink