last van jodium'tampon'

Author:
Xenah
Posted:
do, 03/30/2006 - 18:21
Geachte,

Nadat bij mij met veel moeite een horizontaal liggende verstandskies is verwijderd, is in de wond een zogeheten 'jodiumtampon' (gaasje in jodium gedrenkt) aangebracht. Naar mijn weten is deze niet ingehecht.

De 'tampon' is inmiddels een behoorlijk eind uit de wond gaan steken wat voor een onprettig gevoel in de mond zorgt. Het lukt echter niet om de tampon te verwijderen of ik moet kracht zetten (heb ik uiteraard niet gedaan).

Ik weet uit ervaring dat wonden in de mond snel bij mij genezen en ook dat de hechtingen na een dag of 3-4 eruit 'zweren'. Ik voel nu ook een irriterende jeuk op de operatieplek.

De ingreep was afgelopen dinsdag en voor komende dinsdag staat een afspraak om de tampon te verwijderen. Dient aan de hand van het bovenstaande eerder aktie ondernomen te worden? Zo ja, welke?

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

Vriendelijke groet,

Xenah
de digitale tandarts

Het is niet de bedoeling dat het jodiumgaasje ver in de mond uitsteekt.
Probeer het gaasje zelf niet te verwijderen, wat je mogelijk wel zou kunnen doen is het teugstoppen in de holte.
Als ik u was zou ik voor de zekerheid morgen contact opnemen met de behandelend arts voor overleg.
met vriendelijke groet.
do, 03/30/2006 - 18:46 Permalink
Xenah

Geachte,

Dank u wel voor uw snelle antwoord. Ik heb inmiddels contact met mijn kaakchirurg gehad.

De tampon is er inmiddels volledig uit. Volgens de chirurg is dat geen probleem en kan ik dinsdag a.s. terug komen voor controle.

Met Vriendelijke groet,

Xenah
zo, 04/02/2006 - 13:31 Permalink
Ewald

Ik zit met het zelfde probleem alleen is bij mij gisteren mijn voortand getrokken en is de wortel er uit geboord zodat er over vier weken naar kan worden gekeken of er een implantaat in kan.
Nu komt ook bij mij het joduim'gaasje' er uit zetten maar ik heb pas over vier weken een afspraak en maandag is de kaakchirurg pas weer berijkbaar.
Het gaasje heeft nu bijna de lengte van een voortand maar ik durf hem er niet uit te halen omdat ik bang ben dat het straks gaat bloeden. Nu heb ik een paar vragen:

Moet ik het gaasje laten vervangen?
Is het gevaarlijk om er mee te gaan slapen?
en als hij er uit is kan ik dan gewoon tot maandag wachten met bellen?

dank voor de reactie.

Groet van een beetje onzekere Ewald
vr, 04/21/2006 - 22:33 Permalink