langdurig knappend gebit Nu gaan ze de linker kaak doorzagen

Author:
Bianca Hogenkamp
Posted:
di, 01/30/2007 - 15:49
Wie heeft net als ik langdurig een knappend gebit gehad, met de eindstreep dat er nu een kaak operatie geplant staat omdat het niet te verhelpen is.
Ze gaat mijn linker kaak door zagen zodat de kaak iets zakt waardoor er iets meer ruimte komt en de kaak niet meer zal knappen.
Na deze operatie zullen ze mijn kaken en tanden 6 week op elkaar vast zetten voor het genezen van de kunstmatige breuk.
Wie heeft dit ook mee gemaakt en hoe is het gegaan vooral na die tijd?
want hoe moet je in vredes naam het eten binnen krijgen?
En of het heeft geholpen.
Ik ben benieuwd of iemand reageert.
BVD Bianca
Newtan

Deze operatie wordt zelden gedaan om het kaakgewricht te ontlasten.

Wat wel veel gebeurt, is een kaakcorrectie om een orthodontische behandeling aan te vullen. Omdat anders de kiezen nooit goed op elkaar komen.

Wat ik ervan hoor, werkt dit ook goed tegen kaakklachten. Of dat aan de orthodontie of aan de operatie ligt, is moeilijk te bepalen.
di, 01/30/2007 - 17:38 Permalink
Bianca Hogenkamp

Bedankt voor u antwoord,
Waarom word deze operatie dan weinig uit gevoerd? want de arts waar ik bij ben die dacht eerst aan het spoelen maar daarna zei die al snel dat zal weinig effect bij mij zou hebben.
Doordat het kraakbeen in de knel komt en weg schiet knapt het als het ik allemaal goed begrepen heb.
Ik zie erg tegen de operatie op ze hebben mij alles al goed uit gelegt en goed uit getekend dus ik weet wel wat me te wachten staat maar ik ben zo benieuwd hoe anderen dit ervaren hebben, maar als u zegt dat dit weinig gebeurt dan zullen der ook weinig mensen zijn die dit hebben mee gemaakt.
mvg Bianca
di, 01/30/2007 - 21:52 Permalink
Newtan

Die zijn er wel, maar die hebben het dus over osteotomie. In het kader van een grotere behandeling. Dan is zes weken niks voor die mensen, die twee- drie jaar met een beugel lopen.
Vraag eens naar ervaringen omtrent osteotomie van de onderkaak.
di, 01/30/2007 - 23:34 Permalink
Bianca Hogenkamp

okey frank bedankt voor je antwoord het geven van een naam er aan ha ha want ik had geen enkel idee hoe dit genoemd werd.
Nee indd zes weken stelt niet zo veel voor in vergelijking bij andere mensen die drie jaar lopen met een beugel.
Maar toch blijf ik het een vervelend idee hebben ik heb een verhoogt risico op ontstekingen omdat mijn weerstand en bloed niet helemaal goed zit.
mvg bianca
wo, 01/31/2007 - 12:56 Permalink
Newtan

Ja, en ik loop een verhoogd risico op blessures omdat ik een vrij zwaar vak heb, plus de nodige risicovolle hobbies.
Ik maak me daar dus echt nooit zorgen over. Maar dat is een keuze.

Ik kies tegenwoordig zelf waar ik me zorgen over maak. De vragen van andere mensen (zoals jij) zijn voor mij belangrijker dan de risico's die ik loop.

Begrijp je wat ik wil zeggen?
Het leven gaat door. Of je je nou ergens zorgen over maakt of niet.
Je overleeft het echt niet. Dus maak je eigen plezier. En maak er dus geen hel van door je eigen humeur te verzieken.
wo, 01/31/2007 - 23:30 Permalink
Bianca Hogenkamp

ehmz volgens mij begrijpen wij elkaar niet helemaal... je hebt het over dingen die ik totaal niet bedoele n die jij totaal verkeerd interpreteert.
Ik maar me totaal niet zo druk als jij denkt dat ik me druk maakt, tuurlijk jij heb een zwaar beroep maar ik hoef volgens mij niet duidelijk aan te geven wat voor ziekte ik heb me mijn bloed als je dat begreep had je anders gereageert en had je begrepen dat mijn onrust niet voor niks is...
Maar reageer anders vooral vriendelijk op andere mensen en berichten want tot nu toe heb jij nog niet echt antwoorden gegeven alleen maar een oordeel.

Misschien handig van je als je niet zo snel zou oordelen want je ziet een verhaal je kent niet de persoon achter het verhaal oordeel niet op een verhaaltje dat je leest met een feit maak van je leven geen hel of wat dan ook.. Geef dan liever antwoorden op de vragen en ga geen dingen anders neerzetten dan ze zijn

Sorry voor mijn reactie maar dit slaat echt nergens op.
bvd bianca
do, 02/01/2007 - 22:40 Permalink