Kunstgebit / Kinkaakcorrectie

Author:
Wenwendy
Posted:
ma, 09/10/2018 - 08:53
Hallo beste mensen,

Heb drie juli een algehele extractie gehad en een kunstgebit. Best een gedoe over een maand de rebassing en nog second opionion laten doen in Enschede.
Het viel mij al eerder op dat mijn kin aan de recharmant meer na beneden zakt en ik wil graag dit oplossen en hulp hierbij maar,
Is dit wel mogelijk in de behandeling die ik nu doorga? Over een jaar het officiele kunstgebit wil dat dan graag ook op implantaten. En in de toekomst iets anders boven zodat ik weer mijn gehemelte heb. Kan iemand mij helpen of dit mogelijk is en hoe dat traject ongeveer zou gaan en heb ik recht op toch? Eventueel kosten. Heb geen idee omdat ik steeds lees bij correctie dat je dan een beugel nodig ben maar ik heb ja nu een kunst gebit.
Ik wacht het af iig bedankt mvg groetjes Wendy
Ortholimburg

Als er een kaakcorrectie ( o.v.v. een kaakoperatie) zou nodig zijn, dan zal er uw geval niet meer moeten gebeugeld worden, want er zijn geen tanden meer ,dus dat lijkt me logisch .Er wordt dan met splints of met wafers gewerkt . Voor de chirurg is het moeilijker om de juiste kaakpositie vast te leggen zonder tanden dan met tanden, maar het kan wel. Als er later nog implantaten gepland worden, dan hoort dit in regel te gebeuren nà een eventuele kaakcorrectie, dus als de definitieve positie is bereikt. Dan pas kan de plaats van de implantaten nauwkeurig bepaald worden.
ma, 09/10/2018 - 12:09 Permalink