Kunnen/mogen implantaten?

Author:
tilafa
Posted:
do, 12/23/2010 - 17:04
Hallo

Heb hierbij een vraag.

Kun/mag/is het verstandig om eventueel implantaten te laten plaatsen als de oorzaak van je tandeloze kaken paradontites is???

Heb (waarschijnlijk door gebruik van antidepressieva, althans dit wordt vermoed omdat sinds het starten van anti depr de para heel erg snel ging) dit gehad , ondanks goede gebitsverzorging, reiniging en behandeling mondhygienist.

Heb nu een volledige onder en bovenprothese.
Onderkaak is nu al erg geslonken(maand later)en vlg tandtechicus draait het uit op implantaten (zodra tijdslimiet verzekering dit toelaat).
Heb indd bijna geen kaak over, en de prothese is door het vele aanpassen( ong 12 x in 4 weken) zo dun, dat ik er doorheen kan kijken.

Ben flink aan het afbouwen met de antidepressieva, (1 tbl per 4 dagen , was 2 per dag).Dit gaat uiteindelijk 0 worden, maar vanwege ontwenningverschijnselen dus langzame afbouw.
Helaas ben ik ook roker, maar werk eraan om ook dit uit te bannen.

Heeft het zin om eventueel implantaten te proberen? Maakt de oorzaak van de para bv wat uit, of is dat niet van invloed???

Bvd

tilafa
Doffstein

Onafhankelijk van de hoeveelheid bot geeft een overkappingsprothese op implantaten bijna altijd meer comfort. Een verleden met parodontitis schijnt niet veel invloed te hebben maar bij deze patienten zie je toch een hoger faalpercentage. Dit is onderzoekstechnisch vooral te wijten aan het feit dat net deze patienten ook vaak roken en/of een inadequate mondhygiene hebben wat natuurlijk wel een negatieve invloed heeft op het slagen van implantologie. Een goede mondhygiene is onontbeerlijk. Implantaten probeer je niet even...dit wordt aangevraagd bij de verzekeraar, prothese wordt nieuw gemaakt. Het is niet zo dat als het niet bevalt je de implantaten even gemakkelijk weer verwijderd aangezien ze letterlijk vergroeien met het kaakbot. Stop dus met roken, houd de mond gezond dan zou het goed moeten komen.

Succes
vr, 12/24/2010 - 20:04 Permalink
tilafa

Bedankt voor de antwoorden!!!

Begrijp dat stoppen met roken van essentieel belang kan zijn!
Zal dus nogmaals een poging wagen!!

Verzorging zou op zich goed moeten gaan, ben een trouwe poetser/flosser/stoker en ging ondanks angst 2x per jaar voor controle naar tandarts.
Zal ook implantaten zo goed mogelijk verzorgen en 2 x pj voor controle gaan, want wat U zegt, implantaten neem je niet voor even,of om te proberen.
Nogmaals bedankt

Ik wens jullie fijne feestdagen en hoop nog wat van t kerstdiner te kunnen maken :roll:
vr, 12/24/2010 - 22:03 Permalink
rastaman

dag allemaal,
ik weet niet waar ik terecht moet met mijn vragen (zoveel verschillende topics)
ik ben vorige week maandag geopereerd, men heeft aan sinuselevatie(extra bot aangebracht in de sinus) gedaan en onmiddelijk 4 implantaten geplaatst (bovenkaak) zo'n 4 maand geleden hebben ze al mijn tanden (bovenaan) getrokken
nu is mijn vraag wanneer ik mijn vaste prothese zou krijgen , mijn kaakchirurg was heel karig met z'n uitleg .. heeft iemand iets dergelijks laten uitvoeren gelieve te reageren want ik wordt stilletjes aan zot , heb zoals velen hier totaal geen sociaal leven meer aangezien mijn tijdelijk gebit ook niet meer past..
dank bij voorbaat
nick (uit belgië)
do, 01/20/2011 - 13:13 Permalink
vV

e hebben ze geen forum voor dit soort vragen (waarbij de vraag stellen aan degeen die het werk moet doen het meest voor de hand liggend is om te doen..)??

Ik zal mij niet verlagen tot uw eigen gedrag wat u hier vertoont...maar netjes is het niet, toch? ook al krijgt u geen antwoord op uw vraag, aangezien wij niet weten wat er exact gebeurt is kunnen wij ook niet echt een sluitend antwoord geven.
do, 02/03/2011 - 16:34 Permalink
tecla

hey **** Belg....ik vind het al raar dat ze EN bot erbij hebben geplaatst EN gelijk de implantaten geplaatst.....

Waar hebben ze dat bot weggehaald? uit je heup? of kwam het uit 'n potje?

Meestal duurt het 4 maanden voordat ze beginnen met je nw. prothese....de implantaten moeten wel ff vastgroeien he!!!

dus nog ff geduld....is moeilijk.....dat snap ik....anders teruggaan en je tijdelijke prothese laten aanpassen....
Zo hebben wij dat ook moeten doen......tenslotte ga je niet met 'n lege mond lopen....

groeten
do, 02/03/2011 - 17:11 Permalink
rastaman

wou jullie gewoon uit jullie kot lokken aangezien ik geen enkele reactie kreeg en anderen blijkbaar wel onmiddelijk..
dacht dat het kwam omdat ik belg was :p,
dank u tecla om alsnog te reply-en, ze hebben bot bijgeplaatst in de sinusholte ofzo (ja als mijn uitleg niet heel duidelijk is voor mij is dit chinees, heb hiervoor ook geen studies gedaan, ik ben zeflstandig bankier)
heb mijn gebit ondertussen laten aanpassen.. past weer! chirurg heeft me ondertussen laten weten dat dit vier-vijf maanden moet vastgroeien en dat we dan pas verder kunnen.. hebben jullie ervaringen met bio osteo en heermoes?
chirurg zegt dat dit heel belangrijk is om gedurende de hele periode in te nemen zodat het bot gunstiger kan aangroeien..
en als ik dan al iemand geschoffeerd heb : mijn oprechte excuses! :)
ma, 02/07/2011 - 09:01 Permalink
tecla

AHA bot uit 'n potje dus....mijn bot...ook daar geplaatst(in de sinus) kwam uit mn heup.
En nee, ik heb nooit advies gekregen om ook maar iets te gebruiken om het beter te laten vastgroeien....

Nu dus nog ff 'n paar maanden geduld en dan kan jij straks ook weer in 'n lekkere appel bijten....

groetjes
ma, 02/07/2011 - 17:19 Permalink
rastaman

mmmh een appel zou zo smaken! of eens gezellig op restaurant gaan :(:( het gemis :)
mja misschien omdat het net bot uit je heup is dat je geen medicatie nodig hebt..
mij heeft hij zelf geen voorstel gedaan om bot uit mijn heup te nemen!
nog paar maandjes ik weet het , maar heb ook nog schrik voor het esthetische.. ik ben nog vrij jong en heb schrik dat je van kilometers afstand gaat zien dat ik valse tanden heb! ik ken niet veel mensen die dezelfde ingreep hebben ondergaan enkel een paar en 1 daarvan heeft zo een operatievakantie gedaan (of hoe noem je het) in turkije en het is echt geen zicht hoor!!!
di, 02/08/2011 - 08:41 Permalink