Kruisbeet + kaakchirurgie

Author:
6underground
Posted:
za, 03/22/2008 - 11:47
Hii!

Ik ben een tijdje geleden eens naar de orthodontist getrokken omdat m'n tanden niet volledig juist stonden. Ik dacht dat een bezoekje geen kwaad zou kunnen... Maar toen ze me vertelde dat er serieuze problemen waren met m'n gebit begon ik het ook echt te zien! Sinds dan heb ik alleen nog maar complexen en wil ik er gewoon zo snel mogenlijk vanaf zijn!

Er werd vastgesteld dat ik een kruisbeet heb en dus een beugel zou moeten dragen. --> Eén jaar beugel, dan kaakchirurgie en vervolgens nog één jaar beugel.
Nu is mijn vraag: Is er een mogelijkheid dat ik eerst kaakchirurgie krijg en dan twee jaar (of meer) een onzichtbare beugel?

Ik wil gewoon zo snel mogelijk mijn kaak op z'n plaats krijgen en een metale beugel in m'n mond zie ik volledig niet zitten......... :(


Bedankt voor een snel antwoord!! ;)
vV

nee, dat kan je vergeten. Wat jij wilt ligt niet in de lijn met wat moet en kan, helaas...Voor een goed eindresultaat zou ik toch het advies van de behandelaars volgen, anders gaat het niet lukken. Dit soort afwijkingen krijg je nu eenmaal niet zomaar weer goed, en als het zou kunnen zouden de behandelaars zelf het ook simpel houden.
za, 03/22/2008 - 12:47 Permalink
pieneline

Ik ben 43 jaar en heb sinds maart 2007 een beugel. Het was even wennen maar met een positieve instelling kom je heel ver !! Ik sta ook nog eens voor de klas dus mijn "ijzerhandel" is erg zichtbaar :smt003 . 6 weken geleden heb ik mijn kaakoperatie gehad en ik moet nu nog een maand of 7 met de beugel rondlopen.
Als je er voor wilt gaan moet je niet zeuren over hoe het er tijdelijk uit ziet.
Jouw uitstraling, daar gaat het om!! En als je er eenmaal aan gewend bent lach je net zo makkelijk met je ijzerhandel bloot hoor :lol: .
Als alles dan helemaal achter de rug is ( en zolang is 2 jaar niet hoor) en je ziet in de spiegel je mooie gebit ben je blij dat je er voor gegaan bent.
Succes!!
ma, 06/23/2008 - 19:38 Permalink
racemichel

Als er een operatie bij komt kijken wordt vaak aanbevolen om wel een metalen beugel te dragen en geen kristallen doorzichtige omdat die minder sterk zijn. Tijdens de operatie zouden die gevoelliger zijn om te breken en dan ben je ver van huis.

Dit is mij destijds verteld door mijn orthodontist omdat ik ook om een doorzichtige had gevraagd, maar ivm de operatie die ik zou gaan krijgen leek het haar absoluut geen goed plan.

Groet,
di, 08/12/2008 - 01:33 Permalink