Kruisbeet

Author:
karel207
Posted:
do, 11/16/2006 - 10:43
Ik ben al 47 jaar. Ik heb een combinatie van kruisbeet en onderbeet. Toen ik een tand liet verwijderen in het ziekenhuis sprak ik de kaakchirurg over wat vage pijnklachten aan mijn tanden. Toen opperde hij dat dit misschien wel te maken heeft met de stand van mijn tanden. Toen ik vroeg of hier iets aan te doen is, sprak hij van mijn kaak te opereren. Ik schrok geweldig. Ik ben al eind 40. Ik heb geen pijn in mijn kaakgewricht. Ik denk zelfs niet dat dat pijngevoel iets te maken heeft met de stand van mijn tanden. Maar dat weet ik niet zeker. Mijn tandarts vindt het een dwaas idee. Kan het zijn dat ik later nog heel veel last krijg door die stand van mijn tanden. Dan had ik het nu toch ook al moeten hebben. Die kaakchirurg heeft me echt schrik aangejaagd. En ik ben een angstig persoon.
BJN

Last krijgen kan altijd, ook met een 'goede beet'. Een 'kruisbeet' is een risicofactor voor last aan je tanden en het kaakgewricht, maar dat betekend niet dat je er zeker llast van gaat krijgen. De kans dat je opeens en veel last krijgt van het gewricht en/of de tanden is zeer klein. Gezien je leeftijd had je dat dan waarschijnlijk al lang gehad.

Alleen bij een duidelijk verband tussen de stand van de tanden/de beet en eventuele pijnklachten is het te overwegen een operatie te laten uitvoeren. Maar dat geeft dan nog geen 100% zekerheid dat je van je klachten af bent. Er zijn vaak meer factoren in het spel.

Misschien wilde de kaakchirurg je er alleen op wijzen.
Luister naar je tandarts, die kent jou en je gebit al langer, en laat je niet van de wijs brengen.
do, 11/16/2006 - 12:51 Permalink