Kroon op implantaat

Author:
Marian613
Posted:
zo, 03/18/2012 - 10:14
Bij mij is vorige week een kroon geplaatst na het aanbrengen van een implantaat. Deze kroon is al twee keer geplaatst omdat hij niet goed was. Het voelt als een grote prop in mijn mond, de kies ligt ahw op mijn tong, geeft problemen met praten, een constant aanwezig uitermate hinderlijk gevoel, dat niet afneemt. Ook mijn tong begint nu pijn te doen. Mijn eigen tandarts die er ook naar heeft gekeken vertelde mij dat de kroon scheef was geplaatst. Daarna is hij aangepast en vorige week opnieuw geplaatst maar de verandering is nauwelijks merkbaar. Ik heb dit onmiddellijk gemeld aan de implantoloog, maar die zei me dat dit heel "normaal" was en eerlijk gezegd voel ik me niet serieus genomen. Ik heb altijd begrepen dat het moet aanvoelen als een eigen kies. Er is gezegd dat het heel lang gaat duren voordat dit went? Ik vraag mij dit af, ik heb altijd begrepen dat het moet voelen als een eigen kies. Zelf heb ik het idee dat de kroon te groot is. Ik ben nu al zover dat ik het ding eruit wil laten halen, omdat dit niet vol te houden is.
Morgen ga ik naar een collega van deze implantoloog. Mijn vraag is nu wat ik het beste kan doen?
Newtan

Wat ik regelmatig merk als mensen meer dan een jaar een of meer kiezen kwijt zijn, is een vergroting van de tong op die plek.
Echt een vergroeiing dus.
Is ik er dan een of meer kunstkiezen in plaats, hoor ik deze 'klacht'.
De ervaring leert dat dit inderdaad lang duurt voordat de tong weer in de oude vorm ligt.
Ik schat tussen de 3 en 12 maanden.
Maar wat de ene kant op groeit, groeit dus ook weer de andere kant op.
zo, 03/18/2012 - 10:55 Permalink
Marian613

Als er inderdaad een vergroeiing van de tong is, dan is dit voor mij geheel nieuw en had ik dit van te voren willen weten, dat die kans bestond of dat dit het geval is.. Ik heb dit nog nooit ergens dan ook maar gelezen of informatie hierover gekregen. Hoe weet ik nu of dit zich uiteindelijk weer aanpast? Dit had ik willen meenemen in mijn beslissing om de het implantaat te laten plaatsen.
zo, 03/18/2012 - 11:27 Permalink
Marian613

Nou ja de vraag is dan wat je perfect noemt?Overal wordt gepropageerd dat het aanvoelt als eigen kies of tand... dat is dus niet zo... nergens kan ik hier informatie over vinden. Ook tevoren heb ik onderzoek gedaan en dit ben ik niet tegengekomen.
zo, 03/18/2012 - 12:35 Permalink
Help de kinderen

beste marian, ik heb inmiddels 10 implantaten (ja, beetje veel) en ik kan je zeggen dat ze steeds meer als eigen tanden en kiezen voelen. In het begin zat mijn mond zó vol ! regelmatig beet ik op mijn wang en mijn tong leek geen plaats meer te hebben. nu is alles na 5 maanden helemaal compleet en denk ik er nauwelijks meer aan. Mijn ervaring is dus dat het moet wennen. Als je kroon nu goed zit dan komt dat waarschijnlijk vanzelf.
zo, 03/18/2012 - 21:26 Permalink