Kronen

Author:
Eveline V
Posted:
wo, 11/27/2013 - 10:29
Beste,

Eergisteren heb ik 6 kronen laten zetten, vooraan boven. De voorlopige kronen heb ik 10 dagen gedragen en alles was goed. Nu bij de definitieve als de verdoving weg was had ik heel veel last van warm en koude gevoel en kon ik er niet mee bijten want dat deed pijn. Het heeft niets te maken met de beet, want dat is bijgeslepen onderaan. De pijn bij het bijten ligt eerder aan de bovenkant van mijn oud 'stompje' dat tegen het tandvlees aan zit. Bij het zetten en opkuisen van de 6 tanden was ik aan het bloeden en moesten ze stelpen en wat wachten.
Mijn vraag is nu of ik enkele dagen, weken moet wachten tegen dat het tandvlees hersteld is en of dit normaal is. Ik kan me voorstellen dat alles wat geïrriteerd is van zo een behandeling.
Alvast bedankt voor de reactie en uw raad,
Eveline
vV

overleg even met de tandarts. je hebt hier waarschijnlijk serieus geld voor betaald, dus enige nazorg mag je verwachten. daarnaast weet hij/zij precies wat er gebeurt is.
wo, 11/27/2013 - 12:58 Permalink
Eveline V

Hallo,
Ja enige nazorg verdien ik wel! Vraag me juist af of er nog nazorg mogelijk is zonder die kronen te beschadigen. Die krijg je er toch niet meer af en zijn maar 2 dagen oud. De pijn bij het bijten is net de pijn als bij teruggetrokken tandvlees. Die 6 tanden zijn niet ontzenuwd en daarvoor had ik geen last. Ga zeker terug bij de tandarts dat is een feit. Ben zeker niet gelukkig ondanks mijn mooie glimlach!
Prettige dag, avond nog
Eveline
wo, 11/27/2013 - 18:35 Permalink
Eveline V

Hoi,

De kronen zijn heel gevoelig als ik met mijn tong aan de achterkant van de kroon duw, dus laat staan als ik in iets hards bijt, zelf een koekje doorbijten voel ik al! Zou het iets te maken hebben met het cement of te hoog geplaatste kroon of moet ik gewoon wachten, want tenslotte is het nog maar 3 dagen geleden. Kan men met een röntgenfoto dit allemaal zien?
Groetjes,
Eveline
do, 11/28/2013 - 10:20 Permalink
vV

een röntgenfoto zegt wel wat maar niet alles, zeker niet 3 dagen na plaatsing. De druk/kontakten controleren is wel de moeite waard, een fractie te hoog kan al klachten veroorzaken.
do, 11/28/2013 - 11:20 Permalink
Eveline V

Hoi,

Gisteren terug bij de tandarts en inderdaad mijn 'beet" was niet goed. Ik heb een nogal diepe beet, dus daarvan. De tandarts heeft wat bijgeslepen aan de achterkant van de kroon afgaande van een blauw drukpapiertje. Alles voelt beter aan nu en duw ik niet meer met de onderste tanden op mijn kronen. Nu moet alles zich weer wat herstellen want nu is alles nog heel gevoelig. Hopelijk duurt dat niet te lang en kan ik terug met een brede glimlach lachen!?

Met vriendelijke groet,
Eveline
do, 12/05/2013 - 12:41 Permalink
Eveline V

Nieuwe opmerking.

Deze morgen gemerkt dat ik kan klikken achteraan mijn kronen met mijn tong. De tandarts heeft de kronen minimaal uitgeslepen en gepolijst, maar als ik slik of met mijn tong over de achterkant ga is het gelijk ik kleine belletjes open klik. Iets heel raars!
Weet er iemand wat dat is? Belletjes van speeksel omdat de achterkant van de kronen niet meer heel effen zijn? Ik weet het niet .....
Prettige avond nog, Eveline
do, 12/05/2013 - 16:38 Permalink
vV

Corrigeren. Maar probleem is dat je kan discussiëren wat te hoog geplaatst inhoudt. Als de contacten nu goed zijn is het wellicht een kwestie van vormgeving. Sommige mensen kunnen ook bepaalde zaken opwekken zonder dat er iets verkeerd is aan de kronen, net zoals mensen met een kunstgebit spelen.
zo, 12/08/2013 - 16:46 Permalink
Eveline V

Hallo,

Na bijslijpen achteraan de kroon nog steeds pijn bij bijten, alsook een hele grote gevoeligheid bij poetsen. Warm en koud prima. Alleen is het net of er elektriciteit op zit. De 6 tanden zijn niet ontzenuwd en waren perfect gezond.
Ik word er triestig van.
zo, 12/08/2013 - 21:16 Permalink
Eveline V

Hoi,

In 4 van de 6 kronen heb ik bijna geen pijn meer, enkel bij bijten ervaar ik een hele hoge druk op het tandvlees. Die andere twee doen nog pijn bij bijten. De 6 tanden blijven overgevoelig. Niet zozeer bij koud of warmte maar eerder als er lucht aan komt. Volgende week terug bij tandarts. Mijn normale beet is anders. Kan niet normaal eten. Ik kan enkel maar beschrijven wat ik voel, anders zou ik geen raad vragen.
Zou het kunnen dat het genezingsproces langer duurt bij me, zou het kunnen dat er teveel dentine is afgeslepen. Of is er nog iets anders. Mijn tandvlees staat gezond. Als ik de kronen niet gebruik heb ik ook geen pijn of last, enkel bij kauwen of contact met voedsel of als ik met mijn tong tegen de achterkant van kroon druk.
Nooit gedacht welke impact dit geeft.
Wie heeft er goede raad.
Alvast bedankt,
Eveline
wo, 12/11/2013 - 16:10 Permalink