Klikgebit

Author:
foureyes
Posted:
zo, 11/18/2007 - 19:30
Een paar weken geleden zijn er stiftjes in de wortels van mijn onderhoektanden geplaatst en het wachten is nu op een klikgebit. Dat krijg ik, als het goed is, 26 november a.s.
Maar ... sinds 2 dagen kan ik mijn nood-ondergebit niet meer in doen omdat ik pijn heb. De pijn zit bij het tandvleesrandje om mijn 'eigen hoektand', althans wat daar nog van over is. Zou het kunnen dat er ergens een ontsteking zit? Het lijkt mij niet eigenlijk, want ik heb een wortelkanaalbehandeling gehad en de zenuw is dood. Dus wat doet er dan pijn, vraag ik me af?
Kan het zijn dat er etensresten tussen de rand van mijn tandvlees en de hoektand zijn gekomen of zo? Ik spoel sinds vandaag 3 x per dag met Bocassan. Is dat goed?
Eerlijk gezegd hoop ik niet dat ik een infectie heb of zo en dat er iets moet gebeuren bij de tandarts of kaakchirurg waardoor er veranderingen optreden. De tandprotheticus heeft het klikgebit waarschijnlijk al gemaakt. Ik moet er niet aan denken dat hij het nog een keer moet doen en ik opnieuw moet betalen ! Afijn, ik maak me grote zorgen.
hello jozefien

Hier zou ik echt morgen even mee naar de tandarts of mondhygieniste gaan, het lijkt een tandvleesontsteking en dat kun je niet gebruiken. Gauw even gaan dus! Sterkte. :smt006
zo, 11/18/2007 - 23:33 Permalink
foureyes

Bedankt voor het advies.
Toch nog een vraag: zou het een blaar kunnen zijn? Ik zie namelijk een wit plekje bij de rand van het tandvlees. Als ik erop druk doet het pijn. Aan de achterkant van de tand is niets aan de hand. Daar voel ik niks.
Ik heb wel vaker gehoord dat mensen blaren in hun mond krijgen van een gebit. Hoe die blaren er precies uit zien, weet ik niet. Het noodgebit dat ik heb - en nu niet kan dragen - past voor geen meter. Er kwam ook van alles onder en tussen. Zou dat gammele ding misschien niet de oorzaak kunnen zijn ???
ma, 11/19/2007 - 09:31 Permalink