Klik prothese waardoor ik nu erg slis

Author:
Den Her
Posted:
do, 01/31/2008 - 18:42
Ik heb boven en onder een klik prothese, onder al jaren met een beugel waar het om klikt. Onder heb ik 4 implantaten dat gaat goed. (beugel is vervangen door titanium omdat dat sterker is) Boven heb ik 6 implantaten nu heb ik na een jaar een boven prothese. De stegs of implantaten boven zijn conisch,nu is mijn probleem? Tijdens het praten slis ik. Ben terug geweest en er is een randje aan de binnen kant gemaakt, dit sluit niet tegen mij gehemelte er is een kleine opening. Zelf denk ik dat ik daar door slis.Mijn protheticus zegt dat ik daar aan moet wennen en dat hij er niets meer aan kan doen. Ik loop al 40 jaar met een boven prothese en heb nooit geslist.Nu een harstikke duur klik prothese en moet ik maar slisent door het leven. Er is wel een afspraak gemaakt nu, dat het oude prothese terug geplaatst wordt om te kijken of ik dan ook slis. Maar dat heb ik nooit gedaan,ook zij de protheticus dat mijn twee voorste implantaten te ver naar binnen staan, en daarom een bredere rand aan de binnekant gemaakt moest worden en dat ik daar met mijn tong tegen aan kom en daar door slis.Ik weet nu ook niet meer wat ik moet doen. Ik zie het nut niet om weer naar de oude toestand terug te gaan.Wie helpt mij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
robinson

Optie kan zijn om de verbindingsteg tussen de 2 middelste implantaten te verwijderen.Hierdoor win je genoeg ruimte om de prothese minder dik uit te voeren op het verhemelte.
De oude prothese kun je daarvoor als richtlijn nemen.
Steg-dolder los schroeven, healing abutments er weer op en een paar dagen uittesten.Geen slissen meer betekent nieuwe prothese aanpassen zoals de oude VP is uitgevoerd.
Ik maak altijd een afdruk van de binnenkant van de oude prothese, te samen met een Alma Gauge meting( meten verticale en horizontale dimensie van de vp).Deze putty afdruk gebruikt de tandtechnieker om de palatinale vormgeving van de nieuwe prothese te maken gelijk aan de oude prothese.
Bij de pas in was verschroeven we deze plaat op 2 implantaten in de mond en kijken we naar esthetiek, maar letten we ook op phonetiek.In de meeste gevallen werkt dit protocol erg goed.
Wat ook een belangrijke rol in het geheel speelt is de voorbehandeling.
Wij gebruiken de bestaande prothese als richtmiddel waar de implantaten geplaatst moeten worden.
We laten een scan maken met de prothese in de mond.Dan kan er op de ideale situatie een boormal gemaakt worden en de rest gaat dan vanzelf.
do, 01/31/2008 - 20:24 Permalink
Den Her

Sorry ik heb het niet goed uitgelegd denk ik, het is niet mijn vakgebied. Maar ik ben schijnbaar de tweede (volgens de protheticus) die dit systeem heeft.In mijn boven prothese zit een titanium plaat met conische gaten mijn implantaten of schroefjes die in mijn boven kaak zitten zijn ook conisch.Dat klikt in elkaar dat werkt prima, en gaat dus steeds vaster zitten.( conisch) Maar in eerste instantie was dat titanium dus gewoon vrij, open, daar heeft hij nog een rand aan gemaakt. Ik had gevraagd om een gehemelte plaat. Maar dat gaat niet bij dit systeem. Dus ik denk dat het prothese niet smaller gemaakt kan worden.
do, 01/31/2008 - 22:17 Permalink
Den Her

Mijn boven prothesen is nu verranderd,het zijn nu drukkers en een gehemelte plaat. En het geslis is weg,dit zit net zo stevig als dat anderen.Dat teleskoop systeem kende de protheticus niet, wat ik had was anders volgens hem. Hij heeft het netjes veranderd en ik denk dat het nu goed is. Nog hartelijk dank voor de goede raad. Met vriendelijke groet Den Her
zo, 03/09/2008 - 15:15 Permalink