kincorrectie

Author:
lina25
Posted:
di, 10/23/2012 - 18:07
hallo,

ik heb een paar maanden geleden een onderkaak operatie gehad,waarbij ze mijn kaak naar voren hebben gezet,maar ik ben eigenlijk niet tevreden over mijn kin..vind het wel jammer dat ze daar ook niet meteen wat aan hebben gedaan.zou ik nog via mijn kaakchirug het vergoed kunnen krijgen of moet ik het uit mijn eigen zak betalen.en zoniet is het goedkoper om een kinimplantaat te nemen in een kliniek of een sliding genioplasty in het ziekenhuis?wie kan mij helpen?
Hansson

Lina,

Ik heb zelf nog geen kincorrectie gehad maar ik onderga volgend jaar wel een bsso en een lefort 1. Er werd mij verteld dat ze tijdens
de operatie zullen kijken of mijn kin nog verder naar voren of boven geschoven moet worden door middel van een sliding genio.

Ik heb vorig jaar overwogen om een kin implantaat te nemen maar na een bezoek aan de kaakchirurg bleek er toch meer aan de hand dan alleen mijn terugvallende kin.

Ik ben dus nog geen ervaringsdeskundige maar ik zou zelf voor een sliding genioplasty gaan. Er zitten voor- en nadelen aan beide ingrepen. Qua kosten denk ik dat je met een genio iets duurder uit bent omdat er minder chirurgen zijn die deze ingreep uitvoeren en dus ook meer ervaring van de chirurg vraagt.

Succes met wat je ook besluit!
di, 10/30/2012 - 19:38 Permalink
Inge21

Hoi,

Ik word volgende week woensdag geopereerd, een BSSO. Ik heb nu een andere kaakchirurg dan voorheen. Mijn vorige kaakchirurg heeft er niks over gezegd, maar mijn nieuwe kaakchirurg heeft me gevraagd om ook een kincorrectie in overweging te nemen dmv sliding genioplasty.
De reden voor een sliding genio is de lengte die het kan toevoegen aan je gezicht, in tegenstelling tot een kinimplantaat. Ik moet begin volgende week de beslissing doorgeven en vind het moeilijk. Hij vertelde me dat het mogelijk zou zijn om het over een jaar ook nog te doen, maar het is niet iets waarvan je denkt van nou doen we even.

Op dit moment sta ik er redelijk positief tegenover, ik moet toch al onder het mes, het word vergoed, en je gezicht veranderd toch al. Ik vind alleen heel moeilijk om objectieve berichten te vinden over de risico's, al wil ik die misschien ook niet weten, verder snijdt je toch ook in een gezond lichaam.

Moeilijk!
vr, 12/14/2012 - 00:47 Permalink
lina25

hoi,

nou mijn kaakchirurg heeft dus ook niet gezegd dat ik een genioplasty nodig had,anders had ik het meteen gedaan,maar qua lengte zit het wel goed bij mij maar ik wil meer pojectie horizontaal,weet niet of dat vergoed word,en implantaat zie ik niet zitten,vind dat onnatuurlijk eruitzien.
maar als ik jouw was zou ik het dus wel doen..
wo, 12/19/2012 - 19:31 Permalink
Inge21

Heey,

Ik ben woensdag geopereerd. Ik heb uiteindelijk toegestemd in een kincorrectie, maar met mededeling dat hij op moment zelf maar moest kijken of het nog nodig was omdat een andere chirurg van mening was geweest dat niet nodig was. Het is uiteindelijk niet gedaan.
Mij maakt niet zo veel uit, de esthetiek ging voor mij vooral om een recht gebit, dat is vooral voor de beugel gedaan, mijn kaak heb ik laten doen vanwege de toekomstperspectieven.

Groetjes
vr, 12/21/2012 - 21:24 Permalink