kin na kaakoperatie

Author:
m@ris
Posted:
zo, 05/13/2007 - 12:22
hallo,

3 weken terug heb ik een kaakcorrectie gehad en is mijn onderkaak 10 mm naar voren geplaatst. na 3 jaar beugelen en dus nu de operatie staan mijn tanden netjes op elkaar en is mijn profiel ook wat beter geworden.
maar aangezien ik zo goed als geen kin had valt me het resultaat een klein beetje tegen. ik had verwacht iets meer kin te hebben na de operatie.
nu heb ik er een beetje spijt van dat ik niet gevraagd heb of mijn kin ook nog een stukje naar voren kon zodat het profiel nog wat mooier was.

wil het hier over twee weken nog over hebben met mijn kaakchirurg maar weet dus niet of die mogelijk er nog is om alsnog mijn kinpunt wat naar voren te laten plaatsten.
zijn er hier mensen die dat na een kaakoperatie alsnog hebben laten doen of gaan laten doen en hoe zit het dan met vergoeding??
mijn kaakoperatie word gewoon vergoed, maar ben dus bang dat een kincorrectie dan nu niet meer vergoed word??

ik hoop dat iemand antwoorden heeft, want als het niet word vergoed heeft het ook niet zoveel zin om erover te beginnen. vind het ook wel moeilijk om erover te beginnen met de kaakchirurg omdat het voor de rest echt wel mooi is geworden en niet ondankbaar over wil komen.

groetjes mariska
Anoya

Ik moet zelf ook een kaakoperatie, ook mijn onderkaak naar voren laten plaatsen. Tijdens de voorgaande gesprekken met mijn kaakchirurg heb ik ook gevraagd naar mijn kin. Hij zegt dat het in eerste instantie waarschijnlijk niet nodig is om mijn kin te corrigeren, maar hij zei ook dat als ik na de operatie vind dat mijn kin niet mooi is, hij die alsnog wil opereren. Volgens hem wordt dit dan ook gewoon vergoed, omdat het onderdeel is van de kaakoperatie.

Er staat me wel nog iets bij dat het pas na een bepaalde tijd mocht, omdat het 'definitieve profiel' niet meteen zichtbaar is, natuurlijk. Hoe lang dit echter wel zou duren, weet ik niet meer. Je kunt het toch altijd vragen aan je chirurg? Nee heb je, ja kun je krijgen. :)
zo, 05/13/2007 - 14:59 Permalink
m@ris

hoi anoya,

bedankt voor je snelle antwoord!, ik ga het er ook zeker over hebben, zeker nu ik van jou lees dat het dan waarschijnlijk nog wel vergoed word.

ben eigenlijk nog wel benieuwd naar mensen die een kin operatie hebben gehad, is het dan weer 6 weken vloeibaar enzo, dus hetzelfde als bij de kaak??, kan er niet zoveel over vinden, wel in combinatie maar niet los zeg maar.

gr mariska
ma, 05/14/2007 - 08:58 Permalink
Anoya

Graag gedaan! :)

Of er weer vloeibaar gegeten moet worden na een kin operatie, denk ik niet, maar ik weet het niet zeker. Je chirurg weet het vast wel! :wink:

Ik ben wel heel benieuwd naar wat je chirurg zegt! Laat je het dan weten? :) Jij spreekt jouw chirurg eerder dan ik mijne :lol:

Groetjes,
Nancy
ma, 05/14/2007 - 09:14 Permalink
m@ris

ben gisteren nog even bij de kaakchirurg geweest, maar dat was een andere om even een draintje eruit te halen (had een abces in mijn kaak gekregen, vandaar) en heb het alvast aan hem voorgelegd.
hij was ook bij de operatie en heeft een deel van de operatie gedaan.
hij dacht dat het wel mogelijk was en zou met mijn kaakchirurg overleggen waar ik volgende week weer heen moet.
maar hij zei wel dat ik eerst even moet afwachten tot alles goed genezen is om het echte resultaat eerst te kunnen zien.
hij dacht idd ook wel dat het vergoed zou worden.
maar goed, moet het dus eerst even volgende week met mijn eigen kaakchirurg erover hebben.
hoorde trouwens gelijk nog een nieuwtje.
links zijn ze een uur langer bezig geweest met mijn kaak omdat ik schijnbaar erg harde booten/kaken heb en er moeilijk door te komen was, dat hadden ze me na de operatie ook al verteld, maar nu hoorde ik dus gisteren dat daarom de kaak verkeerd gebroken was en het daarom ook zo lang duurde (zo hoor je nog eens wat hé :smt002 )

maar goed, ik laat je volgende week donderdag nog wel even weten wat mijn eigen chirurg me nog te vertellen heeft, okee?

weet je al wanneer je geopereerd moet worden, ongeveer??, en wat ze precies gaan doen bij je?

gr mariska
di, 05/15/2007 - 09:08 Permalink
Anoya

Oh, dan hoop ik dat je eigen chirurg volgende week bevestigd dat het eventueel vergoed zou worden! Ik dacht inderdaad al dat er gewacht zou moeten worden tot alles goed genezen is. Maar goed, wanneer is dat precies zo?

Verkeerd gebroken? Eek! Dat klinkt ernstig :lol:

Ik moet eind zomer/begin herfst geopereerd worden. Ik ben momenteel bezig met een orthodontische behandeling en moet mijn slotjes op mijn boventanden nog krijgen. Ik heb momenteel boven nog een beugelplaatje om mijn bovenkaak te verbreden en wanneer dit goed genoeg is, krijg ik mijn slotjes. Op mijn ondertanden heb ik al slotjes. Er wordt nu een overjet gecreëerd van ongeveer 5mm en die gaan ze dan operatief corrigeren door middel van een sagittale splijtingsosteotomie, geloof ik dat het heet. In ieder geval mijn onderkaak naar voren halen en iets draaien. Volgens mij dus hetzelfde idee wat jij hebt, alleen dan 5mm. :)

Ik hoor graag nog wat je chirurg zegt! :D

Groetjes,
Nancy
di, 05/15/2007 - 11:50 Permalink
acrobat

Hallo,

Ik moet zelf volgend jaar ook mijn onderkaak naar voor laten brengen (ook zo'n 5mm) en ben nu bezig met slotjes boven en onderaan.

Ik heb mijn kaakchirurg gezien bij het opstellen van het behandelingsplan en toen werd ook 'het probleem van de kin' genoemd ;)

Hij zei dat het misschien nodig zou zijn om die aan te passen maar dat hij dat pas kon zien na de operatie. Veel meer weet ik ook niet.

Wel kan ik een beetje antwoorden op de vraag of je weer zes weken vloeibaar moet eten na een kinoperatie.
De kaakchirurg zei dat zo'n kinoperatie echt niet veel inhoudt en dat de meeste mensen daar na een weekje weer van zijn opgeknapt. Dus ik denk dat het heel wat minder ingrijpend is dan een kaakoperatie. De kin is uiteindelijk slechts een uitsteekseltje en met je kaken moet je toch weer kunnen kauwen en zo he.

Veel succes verder!
wo, 05/16/2007 - 08:30 Permalink
m@ris

hoi acrobat,

bedankt voor je reactie. ik ga het gewoon volgende week eens vragen aan mijn eigen kaakchirurg. hij heeft natuurlijk bij mij de kaak 10 mm naar voren gezet al, en ben een beetje bang omdat dat al een grote afstand is en doordat de operatie niet makkelijk is gegaan hij misschien het niet wil doen.
maar goed, dat hoor ik volgende week wel van hem.
ik laat het in ieder geval zeker nog horen hier.

heb er morgen trouwens 4 weken alweer opzitten, pffff, nog twee weken te gaan hahaha. tel nu de dagen al bijna af dat ik weer eens gewoon kan eten, want de hutspotten, macaroni's ed komen me wel een beetje me neus uit, hahaha

gr mariska :smt120
wo, 05/16/2007 - 10:40 Permalink
m@ris

hoi nancy,
ik zou nog laten weten wat de chirurg zei.
ik heb het nagevraagd en ik kan idd de kin nog laten operen, dat wil hij ook doen, en dan tijdens dat ze de plaatjes weghalen.
hij most dit nog wel aanvragen bij de verzekering en kon dus niet garanderen dat het vergoed werd. dus helaas heb ik daar nog geen antwoord op.
gr mariska
do, 05/24/2007 - 22:14 Permalink
Anoya

Dank je dat je het nog even liet weten! :)

Wel raar dat hij dat opnieuw moet aanvragen. Mijn chirurg zei dat het onderdeel van mijn operatie zou zijn. Misschien dat het alletwee tegelijk moet, misschien eerst de kaak en dan een operatie later de kin, maar het was wel met elkaar verbonden.

Zal het weer is na vragen wanneer ik bij mijn chirurg moet zijn (duurt nog even), maar dit is wat ik me kan herinneren wat hij heeft gezegd.

Snapte hij het trouwens, dat je je kin ook nog wilde laten opereren en dat dat geen kritiek was op zijn goede werk? :wink:

Hoop dat het vergoed wordt voor je! :)

Groetjes,
Nancy
vr, 05/25/2007 - 08:51 Permalink
m@ris

ja, hij snapte het wel, hij vond het zelfs wel fijn om te horen dat ik ondanks alle tegenslag het toch nog aandurf, haha

gr mariska
vr, 05/25/2007 - 14:31 Permalink
Anoya

Daar heeft ie zeker gelijk in, gezien je al bezig bent met je tweede kuur!

Ik ben zelf nog steeds erg bezig met hoe het er uit komt te zien, maar waarschijnlijk vooral omdat ik me er nog niets bij voor kan stellen. Ik heb het daar nog niet over gehad met mijn chirurg, en hij heeft ook nog niets uitgetekend, e.d. Dat zie ik pas over een tijdje bij onze volgende afspraak :)
vr, 05/25/2007 - 15:30 Permalink