Kies trekken, Vooraf al Bruven slikken?

Author:
Zwami
Posted:
di, 12/05/2006 - 22:36
Over een paar dagen moet er een afgebroken kies getrokken worden bij de kaakchirurg. De tandarts heeft me naar hem verwezen omdat de kies nogal lastig is (!) en er een ontsteking onder zit.

Vanwege die ontsteking raad men mij nu al aan bruven 600 te slikken, en dat nog wel 3x daags. Dit om de ontsteking te verminderen en het mogelijk te maken de mond goed te verdoven.

Eigenwijs als ik ben heb ik wel het receptje opgehaald maar twijfel ik ernstig aan het nut van dit advies. Heb moeite om me al 5 dagen van te voren 3x daags vol te stoppen met bruven 600 als dat niet noodzakelijk is. Ik heb er namelijk geen pijn aan.

Wie kan mij adviseren wat te doen? Al vast bedankt!

Zwami
Newtan

Het is een kwestie van smaak hoe je met pijn omgaat. Ik zou het ook niet doen.
Maar om een andere reden: het spul werkt enigzins bloedverdunnend, dus de kans op nabloeding is wat groter, de eerste uren na het verwijderen.
Wat ik wel van tevoren zou doen, is alles van tevoren flink ontsmetten. Met Perio-aid, Corsodyl of 3% waterstofperoxide.
Maar bij jou is de kans op een ontsteking achteraf in ieder geval wat groter, dus misschien ben je achteraf wel heel blij met de zakjes :D

Maar een beetje kaakchirurg heeft de wortels er binnen een kwartier uit. Vaak zelfs veel sneller. Dan is de kans op napijn altijd wat kleiner.
wo, 12/06/2006 - 17:30 Permalink
mecánico para …

Een brufen 600 mg (bruispoeder) een halfuurtje vooraf gaand aan de ingreep levert een mindere zwelling op doorddat de brufen op sommige zenuwreceptoren ingrijp. Maar ik vind 5 dagen gewoon te lang om maar effe 1800 mg /dag weg te klokken. Afgezien van het slecht zijn voor je maag is het nutteloos.

in de koelkast ijsblokkies klaar leggen (ja, die heb je meestal niet in de winter) en thuis effies 15 minuten koelen in plastic zakje in een washandje. 15 minuten niet koelen en dan weer 15 minuten koelen.
en dan lekker een uurtje gaan slapen of zappend de bold en de bjoetifoel gaan kijken.
wo, 12/06/2006 - 22:23 Permalink
Zwami

Nou, ik ben net terug en hij is er uit. Heb inderdaad vooraf een Bruven ingenomen en de mond ontsmet met corsotyl.
Ben achteraf erg blij met jullie adviezen. het viel allemaal erg mee.
Ga nu lekker de bold en de beautiful kijken in bed :wink:

Nogmaals dank voor jullie reacties.
vr, 12/08/2006 - 11:30 Permalink