Kan mijn kaakstand te maken hebben met mijn hoofdpijn?

Author:
Liannenadia
Posted:
do, 05/21/2009 - 10:24
Hallo allemaal,

Hier komt een heel verhaal, in de hoop dat iemand me kan zeggen wat een oplossing zou kunnen zijn.
Zo'n twee jaar geleden kreeg ik een bitje voor 's nachts, omdat ik mijn gebit dan klemde, waar ik hoofdpijn van kreeg. Dit hielp. Daarna hoefde ik niet eens altijd mijn bitje in te doen om klachten te voorkomen.
Maar sinds afgelopen november is een dergelijke hoofdpijn terug en deed ik uiteraard mijn bitje 's nachts weer altijd in. Dat helpt een beetje, maar nog veel te weinig. Ik heb namelijk bijna dagelijks hoofdpijn of hoe ik het moet noemen; de spieren boven mijn ogen (rond de wenkbrauwen) zijn dan erg gespannen/"gevoelig", vaak ook de spieren bij mijn slapen en hoe erger het is, hoe meer ik 'gevoelige tanden' in mijn bovenkaak krijg.
Al sinds ik me kan herinneren zit de rechterkant van mijn kaak niet helemaal goed in de kom. Het 'plokt' regelmatig, maar ik lijk er verder geen last van te hebben. Maar nu vraag ik me af of de pijn die ik beschrijf misschien toch van mijn kaak zou kunnen komen. Wanneer dit een mogelijkheid is, waar moet ik dan naartoe? Mijn eigen tandarts, een kaakchirurg, een fysiotherapeut?

Ik hoop dat iemand mij hier iets meer over kan zeggen, want de zoektocht naar de oorzaak duurt maar voort en niemand heeft een oplossing...
Chris888

Ik heb namelijk bijna dagelijks hoofdpijn of hoe ik het moet noemen; de spieren boven mijn ogen (rond de wenkbrauwen) zijn dan erg gespannen/"gevoelig"


Dit kan ook gebeuren als je een bril/lenzen nodig heb van plus een klein beetje (of als je teveel min in je bril hebt zitten). Je ziet dan nog wel scherp omdat je ogen het nog kunnen corrigeren, maar het kost wel moeite. Wat zich kan uiten in een spanningshoofdpijn boven de ogen, die doorgaans pas in de loop van de dag komt opzetten.
do, 05/21/2009 - 11:13 Permalink
Adriaan

Hoofdpijn kan veel oorzaken hebben en misschien heeft het met je gebit of je kaak te maken maar het kan er ook helemaal los van staan. Volgens de natuurgeneeskunde wordt hoofdpijn vaak veroorzaakt door een niet goed functionerende spijsvertering waardoor afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden via de darmen. Er zijn manieren om de kracht van de spijsvertering te verbeteren. Bij een perfecte spijsvertering is de ontlasting reukloos en heb je geen WC-papier nodig.

Ik heb zelf goede ervaringen met een eenvoudige Ayur Vedische methode en bij diverse anderen gezien dat het werkt. De methode gaat als volgt: Je kookt 's morgen minstens een liter water (een paar minuten laten koken) en doet die in een thermosfles. Elk half uur drink je een paar slokjes heet water. Dit doe je één tot twee weken. Na een paar dagen zou je moeten merken dat je spijsvertering verbetert en als een verstoorde spijsvertering de oorzaak van je hoofdpijn is dan zou hij minder moeten worden. Het kost niets en vereist alleen wat aandacht. Er zijn nog meer Ayur Vedische methoden om de kracht van de spijsvertering te versterken maar daarvoor is het beter om je eerst in de Ayur Veda te verdiepen.
zo, 05/24/2009 - 19:56 Permalink
ariema

Ik ben uiteraard geen deskudige maar mijn ervaring inmiddels is dat een kaak ook een beetje, paar centimeter kan verschuiven. Bij mij heeft het geholpen om naar een osteopaat te gaan. Kaak is rechtgezet, problemen weg. Misschien is het ook iets voor jou, misschien ook niet maar je kunt het altijd proberen. Zij zien (voelen) het namelijk heel snel
Succes
do, 06/04/2009 - 15:11 Permalink
Tjietske

Zolang ik leef heb ik al een scheve bovenkaak - ben inmiddels 50 jaar, maar heb de laatste 10 jaar last van pijnen in mijn gezicht, altijd rechts. Naar mijn idee is dit begonnen nadat ik een kroon heb laten zetten, rechtsboven. De pijn begint als een soort "kou-gevoelige" irritatie in mijn rechter bovenkaak; via de neus of mond; deze trekt door naar mijn oor en krijg dan later nekklachten. Door al deze vervelende pijntjes krijg ik uiteindelijk hoofdpijn. De huisarts houdt het op migraine! Ik ben ten einde raad en slik momenteel wekelijks tabletten tegen migraine, maar deze werken niet of nauwelijks. Ben al langs diverse artsen en specialisten geweest en men kan niets vinden, dus "hou het maar op migraine mevrouw". Ik heb nooit last van hoofdpijn o.i.d. gehad, de pijnen zijn de laatste jaren toegenomen. Wie heeft raad?
ma, 09/07/2009 - 12:54 Permalink