kaakprobleem

Author:
gerarda
Posted:
wo, 04/12/2006 - 20:09
Aan dokter Bart, sinds januari heb ik pijn bij mijn oor, dus dacht ik dat ik een oorontsteking kreeg, niets is minder waar, inmiddels ben ik bij de kaakchirurg in het Slotervaartziekenhuis geweest en die constateerde een versleten kaak rechts met een heel klein kaakgewricht, dit gaat gepaard met hevige pijnen, zowel bij eten als bij praten als bij lachen, constant word ik ermee geconfroteerd, het gaat me beheersen en ik word er ongeduldig en geemotioneerd van, ook bij slapen is het een probleem.
Ik ben bij een speciaal cmd fysiotherapeute, zij is heel kundig, alleen maak ik me zorgen, versleten is versleten en ik ben nog zo jong (46)ik wil gewoon lekker leven zonder pijn. het lijkt ook of mijn tanden en kiezen zo zwaar zijn, heel mijn gezicht is stijf, ik doe dan ook trouw de oefeningen die de FT mij gegeven heeft, weet U hoe dit zich verder ontwikkeld en wat de toekomst gaat brengen, dit is niet leuk!
drbart

Gerarda,
Kaakgewrichtsklachten worden in overgrote meerderheid veroorzaakt door overbelasting. Zodra deze overbelasting ophoudt zal de pijn verdwijnen. Raar maar waar. De verklaring zit hem waarschijnlijk in het feit dat de belasting van de kaakgewrichten normaal gesproken zeer gering is. Het is niet zoals bij heup of kniegewrichten, die zwaar belast worden dat eenmaal versleten betekent dat je altijd pijn houdt. De natuur is in deze mild.
DrBart http://www.drbart.nl
za, 04/15/2006 - 16:45 Permalink
babs2

De klachten die jij beschrijft heb ik al 2 1/2 jaar. Ik vraag me dus af of het echt nog wel over gaat. Ik heb echt alles al geprobeerd. Bij mij hebben ze alleen nooit gezegd dat mijn kaakgewricht versleten zou zijn. Soms vraag ik dus ook af of het overbelasting van spieren is. Laat je alleen niet gek maken door de pijn. Door stress wordt de pijn alleen maar erger.
di, 04/18/2006 - 11:03 Permalink