Kaakoefeningen

Author:
schaiko
Posted:
vr, 06/16/2006 - 00:19
Heyy, ben twee weken geleden geopereerd aan mijn bovenkaak en er zijn in mijn onderkaak ook 2 wijsheidstanden getrokken. Nu voelt mijn onderkaak erg stijf enzo aan en zou ik wat kaakoefeningen willen doen. Mijn vraag was of ik daarmee al mag beginnen en of dit geen gevolgen zou kunnen hebben voor die bovenkaak die nog in herstel is. Komt er dus op de een of andere manier druk op de bovenkaak wanneer je bijvoorbeeld je onderkaak naar links/rechts of boven/onder beweegt of zijn die twee volledig afzonderlijk? alvast bedankt!
Geke

Bij een bovenkaakoperatie wordt de kaak eigenlijk altijd vastgezet met plaatjes en schroefjes en wordt hij niet vastgezet aan de onderkaak (dit is soms bij onderkaakoperaties zo, om beweging te voorkomen omdat bij dit type operatie vastzetten met plaatjes en schroefjes niet mogelijk is). Bij jou is dat dus niet het geval en je mag dus ook gewoon je kaak bewegen. Ik heb hier een plaatje bij gevonden waar je op kunt zien waar het kaakgewricht zit:
http://www.dechiropractor.nl/images/kaak.jpg
Het kaakgewricht beweegt een behoorlijk stukje achter je bovenkaak, eigenlijk tegen een deel van je schedel (fossa articularis). Bij een bovenkaakoperatie wordt de bovenkaak los gemaakt net onder de neus naar achteren. Je voelt zelf ook wel een beetje wat je wel en niet kunt doen, door de plaatjes en de schroefjes zit de bovenkaak heel erg vast en kan het gewoon goed genezen, hier krijg je door gewoon beweging geen verstoring in. Omdat je een tijd je kaak niet echt gebruikt hebt, zul je misschien eerst wat spierpijn krijgen, probeer het voorzichtig op te bouwen.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
za, 06/17/2006 - 20:33 Permalink