Kaakklachten

Author:
Groenendijk7
Posted:
vr, 02/20/2015 - 17:15
Al ruim 10 jaar heb ik last van kaak gerelateerde klachten. De spieren rondom mijn kaak zijn altijd stijf en oververmoeid. Dit trekt door tot en met m'n ogen, keel en schouders. Met als gevolg een gestoorde oogmotoriek, problemen met slikken en praten en ontstoken spieren. Daarnaast kraakt mijn kaak nog aan 1 kant bij bepaalde bewegingen.

De kaakchirurg oordeelde vele jaren geleden dat ik onbewust mijn kaken klem vanwege stress. Om dit tegen te gaan heb ik bitje aan laten maken dat ik 's nachts in moet. Het bitje hielp niets. De manueel therapeut gaf mij oefeningen en vertelde mij dat ik hypermobiel in mijn kaak ben. De oefeningen hielpen overigens ook niet.

Recentelijk zijn al mijn vier verstandskiezen getrokken. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik mijn kaak nog maar 1 kant kan knappen. Daarnaast zijn sindsdien de klachten verminderd en alleen aanwezig aan de kant die nog knappen. Deze feiten hebben mij overtuigd dat ik niet onbewust en ongemerkt mijn kaak klem, maar dat mijn kaak niet goed in de kom rust, waardoor de spieren rondom de kaak een functie krijgen waarvoor zij helemaal niet gemaakt zijn. Met alle bovengenoemde klachten als gevolg.

Helaas blijft de kaakchirurg maar bij zijn kaakklem-stressverhaal. Herkent iemand dit? Bestaat er een behandeling/operatie die ervoor zorgt dat mijn kaak weer in de kom rust? Wat kan ik nu het beste doen?