kaakchirurg of parodontoloog???

Author:
paro
Posted:
vr, 02/08/2008 - 13:12
Hallo,
Ik heb het volgende dilemma. Door dat ik parodontites heb in mijn bot, ben ik al lange tijd onder behandeling bij een parodontoloog. Er zijn indertijd ook kiezen uitgehaald. Er is nu een voorkies boven die erg los zit en die er nu toch echt uit moet, ook omdat het beter is voor de rest van mijn gebid want overigens vrij stabiel is.Ook heeft de parodontoloog gezeg dat het een onsteking is en die kan andere klachten veroorzaken in mijn lichaam. Nu is het esthetisch niet zo mooi om daar met een gat te lopen en zou er een implantaat kunnen geplaatst worden. Dit moet dan met kunstmatig botopbouw gebeuren. Daarachter mist ook een kies, maar daar wacht ik denk ik nog maar even mee omdat daar botweefsel uit mijn lichaam bij te pas moet komen en dit vind ik wel een erg grote ingreep.Ook wordt het dan nog kostbaarder en moet ik onder narcose. En mijn vraag is nu, door wie zal ik dit laten uitvoeren. Ben al bij een kaakchirurg geweest en daar kost het plus minnus 1750 euro, en bij de parodontoloog kost het 2524 euro.
Deze wil het overigens graag doen, en mijn tandart zeg dat dit ook beter is omdat een parodontoloog meer verstand heeft van bot. Een kaakchirurg is meer gespecialiseerd in kaakfracturen. Het is sowiezo erg kostbaar, en de verzekering vergoed niet. Zeggen de specialisten. Bij wie moet ik het nou uit laten voeren, ik wil ook op langere termijn dat het goed blijft. Met vriendelijke groet Paro
de digitale tandarts

Ik blijft het toch eigenlijk gek vinden dat een kaakchirurg mag concurreren met tandartsen, terwijl veel zijn/haar middelen betaald worden door de samenleving (lees ziekenhuis/poli-ok en assistenten), misschien dat het prijsverschil hierdoor ook verklaard kan worden.

Het voordeel van de parodontoloog is dat hij/zij ook jouw gebit heel goed kent en weet welke risico's wel of niet genomen kunnen worden. Desalniettemin zou elke ervaren zetter van implantaten deze behandeling tot een goed eind moeten kunnen brengen.

Mvg
vr, 02/08/2008 - 17:47 Permalink
vV

bij ons mag de kaakchirurg inmiddels in het ziekenhuis geen behandelingen meer verrichten die niet (deels) onder de baisverzekering vallen. Daarvoor moeten ze nu uitwijken en hebben ze afspraken met een kliniek, waar ze ruimte huren. Ik denk dat er meer ziekenhuizen gaan volgen met deze regel. Overigens: was misschien de ene begroting met kroon (van de parodontoloog??) want de kaakchirurg zal en mag geen kroon plaatsen, de parodontoloog heeft dit wellicht wel meebegroot.
vr, 02/08/2008 - 19:26 Permalink