Kaak op slot na verwijderen verstandkies

Author:
maaaike1994
Posted:
vr, 10/21/2016 - 19:21
Goedenavond!

Precies twee weken geleden heb ik een bovenkies lateren verwijderen door de kaakchirurg. Daarnaast hebben ze mijn laatste verstandskies rechtsonder verwijderd. Deze lag diep in het bot en er is dus veel geboord door de kaakchirurg. Het herstel verliep moeizaam. Koorts, bijwerkingen van de naproxen en een ontzettend gezwollen wang. Na een week kon ik eindelijk weer een beetje voedsel binnen krijgen. De pijn was redelijk te doen met pijnstillers. Alleen toen zat m'n kaak al op slot. De pijn bij mijn oor werd steeds erger. Deze pijn nam toen wanneer ik moest eten. Afgelopen week de kaakchirurg gebeld en die zei dat een beperkte mondopening normaal was. Gisteren alsnog voor de zekerheid langs geweest, omdat het al twee weken geleden is.. Hij heeft de hechtingen eruit gehaald, het schoongemaakt en zei dat er geen ontsteking zat. Hij zei ook dat het nog wel een beetje gezwollen was, maar dit was normaal. Hij zei ook dat ik moest proberen mijn mond een beetje op te rekken. Nou dat heb ik gisteren geprobeerd met pijnstillers in. Maar vannacht kon ik weer amper slapen van de pijn. De pijn zit vooral bij m'n oor (kaakgewricht) en een beetje ik m'n kaak. Onder m'n oor zit een zwelling en in m'n mond voor het gat een keiharde bult. Ik leef nog steeds op pijnstillers heel de dag en nacht en ben er onderhand wel een beetje klaar mee!
Iemand die weet wat ik precies moet doen en hoe lang zoiets duurt?? Bij m'n vorige verstandkiezen had ik geen last van dit probleem..
maaaike1994

Als antwoord op door vV

Ik ben afgelopen donderdag nog langs de kaakchirurg geweest, die heeft alleen de wond bekeken, schoongemaakt en hechtingen eruit gehaald. Moest het blijven schoonmaken met monoject spuitje en period aid. Maar rotzooi zit niet echt in de wond. De wond is prima aan het genezen. En ik moest het oprekken zei hij. Voelde me nou niet echt serieus genomen door hem.. om daar nou weer langs te gaan. Hij zal vast weer hetzelfde vertellen.
zo, 10/23/2016 - 19:19 Permalink
vV

Als antwoord op door maaaike1994

ik geef de huisarts groot gelijk. Hoort niet bij hem/haar dit. Overigens heeft de kaakchirurg het juiste advies al gegeven, namelijk oprekken. Zou wel fijn zijn als er ook is uitgelegd hoe.
Wellicht toch orofaciaal fysio benaderen ervoor?
Dit is niet iets wat met een pilletje en/of knip van de vinger even snel oplosbaar is.
ma, 10/24/2016 - 08:19 Permalink
maaaike1994

Als antwoord op door vV

Hij heeft er verder geen uitleg bij gegeven helaas, hij zei alleen dat ik het moest oprekken. Maar met een grote zwelling onder m'n oor (einde van mijn kaak) gaat dat nogal lastig.
Vanmorgen ook wakker geworden met een vieze smaak in m'n mond. Had dat de vorige keer ook bij het verwijderen van mijn verstandskies. Terwijl ik nu heel goed spoel, komt ook weinig tot geen rotzooi uit..
ma, 10/24/2016 - 10:25 Permalink
maaaike1994

Zo daar ben ik weer. Afgelopen nacht ging het zo slecht dat ik vanmorgen weer de kaakchirurg heb gebeld. En ja hoor hij constateerde een ontsteking.. dus antibiotica kuur voor 7 dagen en vrijdag even terug komen. Ik ben benieuwd..
di, 10/25/2016 - 12:11 Permalink
MaLe

Als antwoord op door maaaike1994

Ondanks dat het al enkele jaren terug is, ben ik erg benieuwd naar hoe het bij jou verlopen / afgelopen is?
Ik loop zelf met precies hetzelfde probleem. Morgen eindigt mijn antibioticakuur. Kaak wil niet open, elke dag aan het oefenen en op aan het trekken.
za, 02/08/2020 - 18:24 Permalink