Kaak klikt; eerst alleen irritant maar nu ook pijn!

Author:
susanneh
Posted:
zo, 02/05/2006 - 18:31
Sinds ong. 2 jaar 'knakt' mijn kaak. Het begon met een irritant geluid, zo hard dat anderen het konden horen wanneer ik zat te eten. Het voelt alsof de kaak telkens uit de kom schiet. :-?

Ik heb het probleem aangekaart bij mijn tandarts, en hij vertelde dat er weinig (lees: niets) aan te doen is.
Daar had ik me dus bij neergelegd, maar nu heb ik er sinds een paar weken ook echt last van. Vooral 's ochtends kan ik bijna niet meer eten.

Ik ben van plan om een afspraak met de huisarts te maken en dan evt. naar de kaakchirurg, maar misschien heeft iemand van jullie hier ervaring mee?? Of tips e.d.?

Alvast bedankt,

Groetjes, Susanne
drbart

Susanne,

Kaakgewrichtsklachten worden bijna altijd veroorzaakt door overbelasting. Meestal heeft dat te maken met het bewegingspatroon van je onderkaak bij openen en sluiten van je mond. Mocht je toevallig kauwgom eten, dan zou ik daarmee stoppen. Verder lijkt het me het verstandigst om contact op te nemen met een tandarts-gnatoloog bij jou in de buurt. Dat is een tandarts die zich heeft gespecialiseerd in het oplossen van deze problemen. Belangrijkste onderdeel van behandeling is oefentherapie waarbij je een ander bewegingspatroon aanleert, opdat de overbelasting ophoudt. Via tandarts.nl kun je wellicht zo’n gnatoloog vinden.
Dr Bart (http://www.drbart.nl)
wo, 02/08/2006 - 07:30 Permalink
Ophelia

hej

ik heb het ook..ik had het ook tegen mijn tandarts verteld en die heeft mij doorverwezen naar een fysiotherapeut, ik ben daar nu een paar keer geweest en ik heb oefeningen gekregen, ook gaat hij met een soort van massageapparaatje over mijn kaak. Helaas heb ik tot dusver nog geen positief resultaat, naar mijn idee wordt de pijn alleen maar erger, maar ik hoop dat het naar mate ik wat langer die oefeningen doe, minder wordt.
ma, 02/20/2006 - 12:22 Permalink