jonge prothese drager

Author:
drentsekunstklapper
Posted:
vr, 05/29/2015 - 08:57
Ik ben benieuwd of er hier meer jonge prothese dragers zijn.
Ik ben zelf 36 en liep al 20 jaar met een slecht bovengebit.vooral de 4 voortanden braken zo vaak af dat er bijna geen vlak meer was om op te bouwen. Een lelijke dode blauwe hoektand daarnaast afbekken kiezen na een wortelkanaalbehandeling...het hield naar niet op.ik ging keurig ieder half jaar. Sterker nog ik zat er bijna iedere 2.mnd wel. En ik had nog even zo door kunnen gaan want voor 5000 euro hadden ze boel kunnen oplappen met kronen en bruggen.
5000-wie heeft dat liggen??ik was er zo klaar mee. Ik wilde ook eindelijk mooie voortanden niet iedere 2 mnd naar de tandarts waar ik inmiddels redelijk benauwd voor was.
Dusnik hakte de knoop door. Boven alles er uit . De tandarts begreep het heel goed.
Bij de kaakchirurg werd onder narcose boven alles verwijderd incl 4 nooit doorgekomen verstandskiezen.
Naderhand bloedde ik nog een uur of 4. Het stopte maar moeilijk. Door het ingeslikte bloed werd ik erg beroerd. Verder viel het mee.
Ik had op voorhand flink wat verhalen gelezen ,vooral horrorverhalen en ging van het ergste uit maar het viel eigenlijk reuze mee. 24 uur na de ingreep moest de prothese er uit . Ai wat zag ik daar tegen op. Ik zag nog de verhalen voor me van anderen die bijna flauw vielen van de pijn. Ik zette me schrap en deed wat ik moest doen en.....het deed niet half zoveel pijn dan ik verwacht had. Ik had maar 2 problemen en dat waren de nachten en een ontsteking onder in de kaak. S'nachts knelde de prothese vreselijk en werd ik om de 2 uur wakker van de pijn. Na 8 nachten is dat gevoel.eindelijk voorbij.
De ontsteking in mijn onderkaak neemt eindelijk af en is niet meer echt heel pijnlijk. Er zit nog wel een harde knikker.ik ben nu vooral benieuwd wanneer mijn kaak begint te slinken. Tot dusver zit de prothese nl erg goes. Het is dat de wonden nog niet dicht zijn anders zou ik vast al wat vaster voedsel kunnen kauwen. Dat is nu echt nog pijnlijk.

Nou tot dusver dus een positief verhaal van een jonge gebittendraagster.
Ik vond het emotioneel trouwens wel heftig. 36 een een kunstgebit heb daar wel wat tranen om gelaten toen het eenmaal echt zover was en gebeurd was. Er rust toxh nog steeds een beetje een taboe op helaas....

Ben benieuwd naar meer verhalen van jonge mensen
reinierdanielle

Hoi hier ook een jonkie alhoewel mensen 40 al oud vinden haha!
Ik was 37 toen ik de keuze maakte om boven alles te laten trekken!
Vanaf dat ik klein was had ik al ontstekingen in mijn mond, weet nog dat mijn moeder iedere avond een bult op mijn tandvlees iedere avond de pus uit moest drukken!
Ik had altijd veel kiespijn en liep er al langer mee rond om ze te laten trekken maar de tandarts gaf steeds maar advies om mijn eigen tanden te behouden!
Tot het moment kwam dat er weer een kies een wkb nodig had en de assistente de spullen al klaar legde en ik zei dat ze maar een tang klaar moest leggen omdat ze hem er uit mochten trekken van me!
Ja maar dit was een kies vooraan dus zou je altijd zien, prima het begin van het einde dacht ik nog!
Met de tandarts een gesprek gehad en eigenlijk wilde ze een frame prothese en de voortanden en 1 kies erin laten maar de kosten daarvoor liepen de spuitgaten uit en ik dacht wat is het volgende daarna!
2 weken later is alles getrokken!
Helaas heb ik schijnbaar een kleine kaak die enorm is gaan slinken en mijn prothese heeft geen houvast dus vorig jaar februari de molen ingegaan voor implantaten!
Helaas niet genoeg bot dus in juli is er de sinus opgevuld en een kaakverbreding gedaan en daarna 10 maanden inhelen!
Tussendoor niet hard mogen kauwen dus alleen maar zachte dingen eten pfff!
Nu 6 weken geleden zijn er 6 implantaten geplaatst en zit ik in de inhelings fase!
25 augustus worden de implantaten bloot gelegd en een controle foto en dan als alles mee zit heb ik eind september een klikprothese!
Ondanks alles wat er is gebeurd en tegenvallers ben ik nog steeds blij dat ik de keuze heb gemaakt om te trekken maar het is een lange weg helaas!
Ik ben doordat mijn tanden steeds los schoten van een heel zeker iemand een heel onzeker iemand geworden die moeilijk in het openbaar durfde te praten bang zat dat mijn gebit los zou schieten!
Plakken schoot ook niet veel op want dan wankelde het nog!
Ik hoop eind september een heel nieuw leven te krijgen en kan me niet voorstellen hoe het gaat voelen dat het vast zit en ik weer alles kan eten!
ma, 06/01/2015 - 10:55 Permalink
Wessyvb

Ook hier een jonge prothese drager, en met mijn 27jaar oud span ik de kroon denk ik haha.

2 weken geleden al mijn boven tanden en kiezen laten verwijderen onder algehele narcose.
Na 3 dagen kon ik alweer boterhammen met korst wegkauwen.
In het begin wel last gehad van erge druk punten maar ik kon gelijk bij mijn tandarts (CBT in het ziekenhuis) terecht om het bij te laten slijpen wat meteen verlichting geeft.
Nu na 2 weken kan ik voorzichtig harde koekjes afbijten, al wiebelt het gebit dan wel maar dat komt uiteraard door het slinken van de kaak.

Ik zal nog even een compleet verhaal van mijn situatie maken op het forum, meschien dat het mensen kan helpen.
ma, 06/15/2015 - 10:40 Permalink