Irritatie na verwijdering implantaat

Author:
stefaan
Posted:
ma, 10/10/2022 - 19:36
Beste,

Ik had een titanium implantaat laten plaatsen en deze is vanzelf uitgevallen. Ik had ook steeds lichte irritatie aan deze plek in mijn gebit.

Nu 1 jaar na de verwijdering heb ik nog steeds pijn en deze ik voel dat het doortrekt naar mijn oog, kaak, oor en linkerkant van mijn hoofd.

Andere symptomen zijn: Vermoeidheid, ochtendhoofdpijn (alsof ik een kater heb), snel misselijk worden.

Ik heb reeds een aantal scans laten doen maar hier is niets op te zien.

Mijn guess zou zijn dat er een infectie is of dat een zenuw ontstoken is. Maar zoals gezegd is er niets te zien op de foto's.

Ik ben ten einde raad en loop van specialist naar specialist die ook geen diagnose kunnen stellen.

Bedankt voor jullie tijd en hopelijk goede raad.

Stefaan
Tandarts_Richa…

Welk scans zijn gemaakt?. Laat anders een CT-scan maken is misschien is daar wat op te zien. Welke kies werd vervangen door de implantaat. En waarom is de implantaat vanzelf uitgevallen. Rookt u. En zijn sommige symptomen wel door het verlies ontstaan of is er misschien tegelijkertijd een tweede oorzaak waar niet naar gekeken wordt omdat nu alleen naar het gevolg v verlies implantaten gekeken wordt. Welke specialisten (specialisaties) hebben ernaar gekeken.
ma, 10/10/2022 - 22:03 Permalink
vV

eerlijk gezegd wijzen al de symptomen (ook) op heftig knarsen/klemmen. wellicht ook oorzaak van verlies implantaat? Is hier wel eens naar gekeken? Vaak wordt dit als optie gemist omdat gefocussed wordt op locatie implantaat (in dit geval) en alles eromheen.
di, 10/11/2022 - 13:01 Permalink
stefaan

Als antwoord op door vV

Beste,

De locatie is de tand naast de hoektand in bovenkaak. De eerste implant zou uitgevallen zijn door infectie, ik heb dan een nieuwe laten plaatsen en dan werd ik terug ziek na 6 maanden en beslist deze te laten verwijderen (verwijdering vond plaats in 5 minuten, implant was al terug aan het loskomen). Ja ik ben een sociale roker. Al de onderzoeken wijzen uit dat ik kerngezond ben. Voor mij is het duidelijk dat de oorzaak daar zit, door de specifieke pijn op die plek. Er is ook een botscan genomen waarop wel iets te zien is maar niet duidelijk wat;

Ik ben al naar enkele kaakspecialisten gegaan die medicatie etc eerst willen proberen maar tot nog toe niet werkt.
di, 10/11/2022 - 16:24 Permalink
Tandarts_Richa…

Roken is een duidelijk contra indicatie voor het plaatsen v e implantaat. Mogelijk heeft het verlies v uw implantaten daarmee te maken in combinatie met knarsen /klemmen zoals vV terecht stelt. .maar dat kan ik v hier natuurlijk niet zo stellen. Bedoelt u kaakchirurgen als u kaakspecialisten schrijft.
di, 10/11/2022 - 22:38 Permalink