IMTEC Mini Dental Implants (MDI)

Author:
hunkydory
Posted:
zo, 10/10/2010 - 00:58
Beste mensen,
Heeft iemand ervaring met mini implantaten van Imtec. Wat ik er zo over heb gelezen zijn de resultaten van deze implataten zijn veelbelovend. Geen operaties voor botopbouw nodig. De ingreep is klein. Voor de bovenkaak zijn er 6 en voor onderkaak 4 inplantaten nodig. Na het plaatsen kan de prothese meteen worden geplaatst. Ben erg benieuwd of het hier in Nederland wordt toegepast.
BVD
groet, Hunkydory
JW Vaartjes

De moderne oppervlakten van de implantaten groeien nagenoeg allemaal even goed vast in bot. Hoe ruwer het oppervlak (tot bepaalde hoogte) des te sneller en heb je mindre botcontact nodig, maar zoals Cruijff zegt 'elk voordeel heb z'n nadeel' Een ruwer oppervlak kan ook meer irritatie veroorzaken (peri-implantitis), daarom kiezen de meeste firma's voor een medium-rough titanium oppervlak.

Als er geen boptopbouw nodig zou zijn dan komt dat doordat we tegenwoordig meer met korte implantaten durven te doen, en/of we minder invasieve technieken hebben ontwikkeld (bone-spreading, intra-lifts etc).

Ik zou niet afgaan op het type implantaat, maar op de degene die de behandeling uitvoert, dat heeft namelijk echt invloed.
zo, 10/10/2010 - 22:17 Permalink
jdejong

Dag,
Er staat:" Zorg dat iemand de implantaten plaatst met verstand van chrirugie en vooral de prothetiek nadien...". Maar hoe kom ik als leek/consument te weten waar zo iemand zit? Is er ook een beroepsvereniging o.i.d., met een lijst met namen van geregistreerde deskundige implantologen?
Ik heb wel hier en daar op deze site gelezen dat er in Duitsland een deskundige professor is. Maar in Nederland zijn er toch ook wel goede behandelaars?
Bedankt voor de reactie.
Joj
do, 12/09/2010 - 19:48 Permalink