Implantoloog bestelt nieuw soort kroon:Extra kosten of niet?

Author:
Amsterdam
Posted:
ma, 07/06/2015 - 17:53
Hi! Vraagje: zaterdag is een kroon op mijn implantaat gezet. Vandaag, twee dagen later, moest ik terugkomen voor nazorg. Nu zegt mijn implantoloog dat hij niet tevreden is met het metaal wat zichtbaar is. En dat hij een nieuwe kroon laat maken, zonder metaal (?) Ik heb gewoon een offerte gekregen, hij zei dat hier geen kosten bij zouden komen. Gaat dit mij geld kosten? Kon hij niet direct zo'n soort kroon bestellen? Wat zijn hier de regels voor? Verdient hij hierop??

Hoor het heel graag, dank!!
TechniekerJeetje

Dank Jan Jaap voor de reactie. Fijn om te horen.

Dus dat het een ander soort kroon is, en geen vervanging van de eerste, maakt qua kosten dus niets uit?

Ik wacht nog steeds op antwoord, vandaar ook even op dit forum.


In principe niet...... Tenzij het laboratrium andere prijzen hanteerd voor metaalvrije kronen. Ik ga er in ieder geval niet van uit!
di, 07/07/2015 - 23:37 Permalink
TechniekerJeetje

Ligt er helemaal aan. Je mag verwachten dat bij normaal gebruik de kroon, materiaaltechnisch, minimaal 10 jaar mee gaat. Verwacht geen 10 jaar volledige garantie. Na een jaar of vijf kan er, indien er iets mis gaat, wel op coulance gerekend worden.
De tandarts kan hierover afspraken hebben met zijn technieker, is niks over vastgelegd of zo, wettelijk gezien dan.
Aan de andere kant is er nog het verhaaltje onderhoud; Als jij je kroon niet goed verzorgd en hij gaat hierdoor kapot, of je verliest je implantaat, dan wordt het jezelf aangerekend en kun je geen garantie verwachten....
wo, 07/08/2015 - 20:52 Permalink