implantoloog in België?

Author:
Suzanne20
Posted:
zo, 04/18/2010 - 12:49
hallo,

ik ben nieuw op het forum en ben woonachtig in België.

Graag vond ik iemand die mij kan helpen met het vinden van een implantoloog in België.
ik heb reeds verschillende malen het internet bezocht en in België geen implantoloog gevonden.
ik moet binnenkort een botopbouw in de bovenkaak laten doen om er later implantaten in te steken en heb vernomen via het forum dat niet alleen kaakchirurgen maar ook tandarts-implantologen botopbouw kunnen doen aan de hand van kunstbot en dat dit niet gebeurt onder volledige narcose maar onder plaatselijke verdoving.

Suzanne
alpifresh

Ik voer in Google in 'implantoloog belgie' en krijg een hele lijst met namen van implantologen in België. http://www.google.co.uk/search?hl=en&q=implantoloog+belgie&meta=
Waar zit het probleem? O wacht, het zijn vooral implantologen die in België zijn opgeleid, maar in Nederland werken. Tja, dat schiet niet op.

Ik vond deze:
http://www.dental.be
http://www.wellnesskliniek.com/N_plastische_chirurgie/N_implantaten.htm
(ook gezocht onder tandprothese)

Kan je verzekering geen namen verstrekken?
zo, 04/18/2010 - 13:19 Permalink
klavertje3

Heb op 27 april door dr. Luc Vrielinckx (ziekenhuis Genk) 4 implantaten laten zetten in de bovenkaak. Dit is een zeer bekwame kaakchirurg en werd me door verschillende mensen uit het vak aangeraden. Ook zijn omkadering bestaat uit zeer vriendelijke en sympathieke verpleegkundigen. Nu maar hopen dat de 4 implantaten ingroeien want mijn bot is niet van goede kwaliteit. Per implantaat betaal je € 650. In België heb je daar geen verzekering voor. Dus het kost hier ontzettend veel maar het is dat of ongelukkig zijn met een plastieken plaat in je mond!!! :-?
di, 05/18/2010 - 20:42 Permalink
summer2010

Hallo Klavertje,

Hopelijk dat het helemaal goed komt met je implantaten.
Had je nog andere implantologen/tandartsen voor informatie gevraagd in Belgie?

Wat verzekeringen betreft in Belgie worden implantaten door de meeste niet vergoed, dkv is een van de weinigen die gedeeltelijk implantaten vergoedt.
za, 05/22/2010 - 18:49 Permalink
corineldb

Hallo Klavertje 3

Ik heb net een afspraak gemaakt bij Luc Vrielinck in Genk zkh. Jij hebt er ervaring mee lees ik. weet jij nog de kosten van het consult?? Inderdaad kost de implantaat 650,00 euro maar zonder kroon. Ben jij bij je eigen tandarts geweest voor een noodkroon en daarna kronen??

graag je reactie

gr. corine
ma, 07/19/2010 - 11:19 Permalink
jetske1

Ik ben nieuw op dit forum en hoop dat ik in het juiste onderwerp zit.
Ik heb in de wellness kliniek mijn gebit laten trekken onder slaapverdoving een aantal maanden geleden; ik wil absoluut geen los gebitje houden of een klikgebit; hier ben ik heel duidelijk in geweest. Onderkaak was geen probleem; over de bovenkaak was de tandarts vaag... zo van tja... Heb in het ziekenhuis van Genk een 3d foto laten maken en toen ik vorige week bij de tandarts kwam had hij goed nieuws en slecht nieuws. Beneden geen probleem; via een nobelguide, met minimale napijn laten implanteren ; boven ging niet; hij was bij ieder bezoek mij iets te enthousiast over het klikgebitje boven; en het gebitten trauma is voor mij erg groot; dus ik wil dit niet.... Ga voor een vaste constructie. Jammer van mijn spaargeld, maar ik vind het voor mij erg belangrijk.
Maar helaas voor een vaste constructie heb ik botopbouw nodig; help waar kan dit?? Wie kan mij verder helpen; Ik wil dit graag snel laten doen... Hoe langer het duurt, hoe minder bot ik van mezelf overhoud....
Heel graag een reactie. Mijn dank....
vr, 03/25/2011 - 22:25 Permalink
nacional90

Beste mensen,

Ik volg niet zo goed wat jullie met "vergoeding" bedoelen van die €650.

Bedoelen jullie nou de Belgische of de Nederlandse verzekering?

Ik ben zelf Nederlander en ben ook van plan om bij de bovengenoemde implantaloog in Genk langs te gaan. Weet er iemand of deze goede man ook kronen kan zetten?

Ik ben het de Nederlandse implantalogen beetje beu namelijk, ze voeren de prijzen op en wachtlijsten van hier tot Vladivostok.

Gr
do, 03/31/2011 - 21:57 Permalink
Workie

Dan ben je veelal de verkeerde implantologen tegen gekomen.
En nee, Vrielink implanteert enkel.
Ik heb vandaag ook geïmplanteerd, weliswaar op een kunstkaak maar leuk om te doen :smt003

Maar goed wachtlijsten voor implantologen in Nederland? Sinds wanneer hebben die met wachtlijsten te maken?
do, 03/31/2011 - 23:22 Permalink
nacional90

Wellicht was mijn woordkeuze niet optimaal.
Wat ik bedoel is dat als ik een afspraak wil maken de implantaloog pas over een maand tijd heeft.
In mijn geval kan dit zo flink opstapelen, aangezien ik ook nog een beugel heb (zie mijn ander onderwerp) en dus maandelijks bij de ortho langs moet.
Maar goed, is niet echt een wachtlijst te noemen, hij heeft het in ieder geval erg druk (moest ook meer dan een maand op de eerste offerte wachten).
do, 03/31/2011 - 23:33 Permalink