implantaten en slinken kaakwal

Author:
PETER12
Posted:
vr, 10/05/2007 - 19:24
Hallo,
Heb even een vraagje voor de kaakchirurg. In mijn linkerbovenkaak zijn 4 kiezen getrokken met het oog op het plaatsen van 3 implantaten. Nu is ook de kaakwal wat geslonken en je ziet dat wel een beetje aan mijn gezicht. Mijn vraag is of dit nog te herstellen valt met een bottransplantatie. Ik heb namelijk een hemelse schrik om de rest van mijn leven met een ingevallen kaak te moeten rondlopen. Ik heb gelezen dat een kaakwal minder voorspelbaar te verlagen is dan te verbreden. Wil er iemand zijn ervaringen kwijt of wil de kaakchirug mij vertellen wat ik moet doen want dit is echt geen zicht
bedankt
JW Vaartjes

Na het trekken van tanden en kiezen zal de kaakwal gaan slinken (resorberen), het snelst zal dit proces zich de eerste drie maanden voltrekken en na ongeveer een jaar zal het zich langzamer voltrekken. Het dragen van een uitneembare prothese zal door de (wisselende) druk het slinken van de kaak versterken/groter maken.

Het slinken van de kaak zal in eerste instantie niet meer dan enkele mm's bedragen, mogelijk bij aanwezigeheid van veel ontsteking kan dat meer bedragen. De reden waarom het waarschijnlijk bij u in het gezicht waarneembaar is, is het feit dat u nu ook geen kiezen meer heeft. De vulling die de kiezen geven aan de wang is belangrijk en het ontbreken daarvan kan opgemerkt worden.

Een oplossing waarbij de kiezen worden vervangen zoals o.a. implantaten, maar ook een uitneembare prothese, zal in staat zijn om weer voldoende ondersteuning te geven aan de wang. Het voordeel van implantaten t.o.v. een uitneembare prothese is naast het grotere kauwcomfort ook het voorkomen van verdere slinking van de kaakwal.

Met vriendelijke groet.
di, 10/09/2007 - 12:14 Permalink