Implantaat voortand uitgesteld tijdens ingreep nu retain 4 m

Author:
patries8
Posted:
vr, 01/11/2013 - 12:58
Help zit er doorheen. Vandeweek voor implantaat voortand gegegaan maar tijdens ingreep kon deze niet geplaatst worden. Ik had geen genoeg bot. (er zijn foto's genomen vantevoren en ook een 3 d foto).
Hoe kan het nou dat dit pas te zien was tijdens de behandeling? Er is een stukje uit mijn gehemelte gehaald om de wond te dichten en moet nu 4 maanden wachten. Heb niets gehoord van poeder of wat dan ook. Over twee weken gaan hechtingen eruit. Ik ben hevig teleurgesteld ik was bloed nerveus en dan dit. Heb nu een invisible retainer wat ik niet mooi vind. De tand die er in zit (het is voor mijn voortand) is te lang en ik heb nu een lange voortand als ik mijn mond opendoe. Neem aan dat dit ernstig kan verkleuren dus eet thuis zonder deze retainer. Heb me al voorgenomen om als ik ergens heenga alleen water zal drinken geen koffie of thee of wat dan ook ivm verkleuringen en niet te eten in gezelschap. Etentjes, lunchafspraken, koffie visite gaat dus niet. Ja kan wel heengaan is alleen maar gezellig maar eten ho maar. Moet dan dat ding uitdoen om verkleuringen te voorkomen en zie dat niet zitten in gezelschap trouwens mijn eten loopt half mijn mond uit. Hoe doet iemand anders dit? Hoe kan ik die retainer schoonmaken? Kan het kwaad als ik hem de hele dag draag? Heb hem snacht ook in omdat ik anders met mijn tong in het gat/wong hang en dan geen oog dicht doe.
De implantoloog heeft mijn kroon eruitgehaald en de wortel in twee gedeeltes verwijderd. Nu moet ik 4 maanden wachten en ook 4 maanden met de retainer lopen. Ik heb het niet goed begrepen klopt het dat bot zomaar aangroeit dan? Geen poeder geen stuk uit mijn heup in ziekenhuis? Hij heeft niets gezegd. Kan ik vragen om een andere retainer die wel mooi is zodat de gekke lange tand weg is? Lijk net een konijn durf amper mijn mond open te doen.
Kan ik wel een implantaat krijgen dan (hij zei van wel).Heb het echt gehad na deze teleurstelling. Hij zei dat het nu langer dan 1 jaar gaat duren.Hoop op een antwoord van iemand of van een tandarts.
Bedankt!
Ortholimburg

Ik denk dat een etsbrug hier inderdaad een veel elegantere oplossing is. Nog beter is een brugje dat aan een paar linguale brackets bevestigd wordt. Dat kan in en uitgenomen worden als er een botgreffe of een implantaat moet worden geplaatst ,terwijl dit bij een etsbrug niet altijd mogelijk is.Dat moet toch te overleggen zijn met je tandarts.
vr, 01/11/2013 - 19:46 Permalink
patries8

Dank jullie wel voor jullie reacties. Ik weet helaas niet wat het precies is en waarom mijn implantoloog deze niet gegeven heeft. Hij zei van te voren dat een retain het mooiste was en je amper het verschil zou zien met echte tanden. De tand is te lang en ik voel me hier niet prettig bij want ik had altijd een pracht gebit met mooie tanden. (helaas viel de oude kroon er steeds af vandaar het implantaat).
Maar ik heb een paar vragen en ik hoop dat je mij daar een antwoord op kan geven.
1. waarmee kan ik de retain schoon houden?
2. kan het kwaad dat ik deze 24 uur inhoud (even uit om te eten).
3. hoe kan het dat hij na vele foto;s en een 3 d niet heeft kunnen zien dat er geen genoeg bot was? ( hij zei mij vorig jaar dat mijn gebit in prima conditie was en dat hij in januari hele grote kans zag om implantaat en METEEN opzetstukje dus fase 2 te plaatsen zodat ik met 6 maanden klaar zou zijn). Nu is dit een enorme teleurstelling omdat er niks geplaatst is.
4. kan ik met 4 maanden dan WEL een implantaat krijgen groeit dat bot dan weer gewoon aan zonder poeder zomaar vanzelf hoe kan dat dan? (ik las al op internet dat er dan als dat niet gaat er uit mijn kaak of heup bot gehaald kan worden). Moet ik me daar dan ook op voorbereiden?
5. en hoorde ik bij deze retainer geen doosje of bewaarbakje mee te krijgen heb het gewoon in mijn mond gekregen en ik stond weer buiten.

Ik hoop dat ik wat antwoorden op mijn vragen krijg ik ben heel onzeker, teleurgesteld en bang dat een implantaat er toch niet inzit voor mij. (ben 35 jaar geleden gevallen en toen is mijn tand gebroken).

Alvast bedankt!
za, 01/12/2013 - 11:40 Permalink
Romy32

Ik weet helaas niet wat het precies is

Je kunt in mijn vorige reactie het woord 'etsbrug' aanklikken, het is een link naar meer informatie.

De retainer kun je schoonhouden met water en zeep (bijvoorbeeld afwasmiddel). Nooit warm water gebruiken, omdat de retainer dan kan vervormen. Schoonmaken met tandpasta is ook niet aan te raden, omdat dat op den duur krassen geeft.

Het kan geen kwaad hem 24 uur in te houden, mits je je tanden en de retainer na elke maaltijd goed schoonmaakt.

Op zich was het wel netjes geweest als je er een doosje bij had gekregen, maar dat zijn ze misschien vergeten.
Elk ander plastic bakje met deksel voldoet ook.

Je vragen over het implantaat kan ik me heel goed voorstellen.
Ik denk dat het verstandig is volgende week gewoon even je eigen behandelaar daarover te bellen, die kent precies jouw situatie.
Mailen kan misschien ook. Dan kun je al je vragen even rustig op een rijtje zetten.
za, 01/12/2013 - 12:11 Permalink
patries8

Dank je wel voor je informatie over het schoonmaken. Ik was al bezig met tandpasta. En wat goed van je dat je zegt dat het niet met heet water mag. Ik drink er ook niets mee alleen water. Eten doe ik alleen thuis en niet met anderen erbij. Dit vind ik erg vervelend. Ik ga maandag weer aan het werk en heb dan wel lunch pauze. Hoe ga ik dat doen...............................Ik kan niet met anderen eten dan moet ik dat ding uitdoen.
Heb nog een vraag is het normaal dat ik nog pijn heb aan de wond? Hij zit precies onder mijn bovenlip vooral met dat bitje erin dat drukt zo tegen de wond.
za, 01/12/2013 - 20:18 Permalink
patries8

Heb de retainer nu overdag zoveel mogelijk uitgedaan alleen als ik wegmoet of als er iemand binnenkomt doe ik hem in. Want hij drukt op de wond. Ik heb de wond zitten aan de bovenkant en aan de buitenkant tegen mijn lip aan drukkend. Weet je misschien of het normaal is dat ik zolang zo moe ben? Ben nu 6 dagen vreselijk moe en kan de hele dag slapen. Ik vind het niet normaal. Als je de folders leest en de info op internet voel ik me een echte trut hola die niets kan hebben. Het is mij zo tegengevallen. Als het een tand achterin mijn mond geweest was was ik hier bij nader inzien nooit aan begonnen.
En weet jij wat ik er zelf aan kan doen om bot groei aan te maken? Meer yoghurt eten misschien? Of kalktabletten slikken?
Ik kan het gewoon niet geloven dat als er nu geen bot zit nadat hij mijn wortel en kroon eruitgetrokken heeft (kroon die 30 jaar geleden geplaatst is en 5 jaar geleden een nieuwe kroon erop laten zetten) dat er dan vanzelf nieuw bot gaat groeien. Kan dat dan?
Hoop dat je een antwoord hebt. Bedankt alvast.
zo, 01/13/2013 - 11:56 Permalink
Lotus27

Hai, ik heb ook (nog) een retainer met 1 voortandje (superlullig ding is het). 's Nachts doe ik hem uit, en met avondeten ook (als ik alleen ben). Verder verkleurt het absoluut niet en kun je er alles mee eten, behalve echt bijten. Ik doe het uit omdat ik het makkelijker vind, ik hoef dan niet steeds etensresten weg te halen, maar wil gewoon ongegeneerd kunnen schransen, en dat kan niet bij anderen. :lol:
vr, 02/22/2013 - 16:01 Permalink