implantaat met kroon druk richting neus en kaken

Author:
padro
Posted:
ma, 03/08/2010 - 11:24
Hallo,

Sinds mei vorig jaar implantaat geplaatst op voortand. Traject: wortelpuntonsteking na plaatsing nw stift in tand, endodontoloog in Amsterdam tandvlees volledig weggeklapt via hoektand (?) om punt voortand schoon te maken, na 3 maanden ontstond een fistel boven voortand thv wortel, tand en ontsteking is 1 jaar later verwijderd en direct een implantaat geplaats en huid gesloten, antibioticakuur meegekregen. 6 maanden rust en kroon geplaats. Veel tandvlees verloren gegaan na opensnijden en plaatsing abutment, gaat goedkomen zei mijn tandarts/implantoloog. Het tandvlees is tot het implantaat weggesneden. En de hoek van het implantaat staat iets te ver naar voren en tandtechniscus heeft gedaan wij hij kon om passende oplossing te maken. De stand van mijn eigen tand met stift stond ook altijd iets verder naar voren, dan mijn andere voortand. Er is geen kunstbot gebruikt, maar wel een iets groter implantaat dan standaard wordt gebruikt bij een voortand heb ik het vermoede. Het is nu net of mijn tandvlees behoorlijk ver is opgeschoven en de kroon sluit wel aan tot het tandvlees, maar het grijze van het implantaat zie je wel onder mijn huid doorkomen, terwijl ik een porcelein opbouw/buisje heb gekregen die schuin is weggeslepen met een schroefje erin ipv een metale opbouw (690 euro excl kroon).
2 weken met een tijdelijke kroon gelopen en toen ervaarde ik al een drukkende pijn in gezicht en kaken en hoofdpijn.
Na plaatsing van de kroon op het implantaat heb ik pijn en druk naar neus, kaak en oren. Rust in de ochtend en in de middag niet meer willen praten van de pijn.
Door het slijpen aan de achterkant van de kroon mn onderin, waar mijn ondertanden de kroon raakt met praten en als je je kiezen op elkaar zet en van achter naar voor beweeg, is het wel aanzienlijk verbeterd, maar voelt nog niet goed aan. Nu heb ik alleen als ik duw op mijn tand en wrijf over de kroon op het implantaat nog altijd een druk naar mijn zijkant en brug van mijn neus en in min kaken richting mijn oren. En ook is mijn tandvlees wat gevoeliger direct boven het implantaat.
Soms ook in ochtend of in de nacht is het gevoelig.
Volgens mijn tandarts zit hij goed vast en begrijp hij niet wat het probleem is.
Wat moet ik hier nu mee? Hoort het echt bij een implantaat die klachten? Hij is volledig op de hoogte dat ik niet tevreden ben met het eindresultaat, ook omdat het tandvlees weg is en de kroon dikker is aan de bovenkant bij het tandvlees ivm mijn andere tand, doordat de stand van het implantaat volgens de tandtechnicus niet optimaal is.
Ik hoop dat het een beetje een duidelijk verhaal is.
Alvast bedankt!