Implantaat kan dat nog?

Author:
suzanna_at
Posted:
wo, 05/19/2010 - 12:11
Bij de wortelkanaalbehandeling (10 jaar geleden) is tijdens het de procedure een boortje afgebroken en achtergebleven. Mijn kies was erg lastig vertelde de tandarts. Hij had al 10 boortjes gebruikt voor mijn kies en nu was er 1 afgebroken. Hij heeft maar 3 kanalen kunnen schoonmaken en de vierde was te lastig (daar zit nu dus een boortje in).

Volgens de tandarts hoeft dit stukje naald niet verwijderd te worden en kon geen kwaad. De kies is al 10 jaar iets gevoelig (naar mijn idee omdat de zenuw er nog inzit). Nu is naar mijn idee de wittevulling naar binnen gezakt. Ik heb vreselijke pijn!!

Mijn nieuwe tandarts heeft deze kies afgeslepen in de hoop dat de pijn zou verdwijnen. Op deze manier zou de kies geen contact meer maken met de bovenkiezen. Dit heeft niet geholpen. Mijn tandarts vertelde mij dat wellicht op de foto te zien was dat de wortel gebroken is. Ik weet niet of het de kies is met boortje erin. Helaas kan mijn tandarts alleen 2D foto's maken en geen 3D foto's, dus hij wist het niet zeker.

Mijn tandarts stelt nu aan mij voor om de kies te trekken want een kroon zetten heeft geen zin. Een implantaat zetten leek hem ook niet handig. Een brug zetten kon niet. Ik moet echt weten wat ik moet doen want ik leef al een hele week op pijnstillers en kan niet goed eten.

Mijn vraag is: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch deze kies kan behouden. Dit is namelijk de kies waarmee ik altijd kauw. Ik wil hem echt niet missen. Welke mogelijkheden zijn er .... Is er nog hoop? Kan een implantaat uitkomt bieden??