Implantaat geplaatst naast onafgemaakte WKB

Author:
Ambra
Posted:
di, 01/09/2018 - 19:17
Goedenavond,

Hierbij mijn verhaal. Het is nogal gecompliceerd en daarom is het nogal veel tekst.
Het is allemaal nogal gecompliceerd, maar mijn verhaal is als volgt: Ik ben een gezonde relatief jonge vrouw. Tweemaal is geprobeerd in de bovenkaak ter vervanging van de eerste grote molaar/kies een een implantaat te plaatsen. Beide pogingen zijn mislukt al voordat de kroon erop werd gedraaid.

Na de eerste mislukte poging bleek dat er een restontsteking van de getrokken kies was blijven zitten. Dat werd aangewezen als de oorzaak. Ook was er tussen het implantaat en het bod een soort weefsellaagje (tissue) gegroeid waardoor het implantaatoppervlak evenmin aan het bod had kunnen hechten. Begrijpelijk allemaal.

Maar nu komt het: De tweede premolaar naast het implantaat was een dode kies. Daar had een tandarts een wortelkanaalbehandeling in uitgevoerd (ik loop in een zogeheten maatschap, er lopen meerdere tandartsen rond en ik ben door twee behandeld). Na de eerste mislukking zouden we een paar maanden wachten. Botopbouw een sinuslift waren al de eerste keer gedaan, en volgens de tandarts niet meer nodig. Oke... Twee a drie maanden voordat het implantaat voor de tweede keer geplaatst zou worden, kreeg ik pijn in het wortelkanaalbehandelde premolaarkiesje naast de beoogde plek voor het implantaat. Niet bij kauwen, maar bij alles ook maar enigszins warm was. Pijn bij hitte in een reeds dode kies... dat leek mij wederom ontsteking. Dus ik terug naar de tandarts. Alles onderzocht, niks aan de hand. Op de foto's niks te zien. U hebt geen ontsteking. Maar toevallig zagen ze wel dat ze de wortelkanaalbehandeling nooit hadden afgemaakt, de wortelkanalen waren nooit gevuld! Daarvoor had ik een oproep moeten krijgen over de post, voor een derde keer en definitief vullen, nooit opgeroepen. Ze hadden dus de eerste keer een implantaat geplaatst naast een niet afgemaakte wortelkanaalbehandeling, die toen weliswaar nog geen pijn deed. Ik wist het zelf niet. Hoe zie je dat over het hoofd als tandarts, je hebt tal foto's en het kiesje zit er pal naast. Uit vakliteratuur heb ik vernomen dat wortelkanaalbehandelde kiezen en tanden naast implantaten voor problemen kunnen zorgen.

Dus ik dacht: Moet dat dan niet eerst, ik heb er pijn aan (bij warmte) en het voelt als een ontsteking. Nee, dat hoefde niet. Er was geen ontsteking te zien immers (m.a.w.: u stelt zich aan mevrouw). Ik dacht, zij zijn de professional, zij zullen het wel weten. Dus de tandarts-implantoloog heeft het implantaat geplaatst, naast het pijnlijke kiesje zonder wortelkanaalvulling. Na een aantal maanden bleek het implantaatproject wederom mislukt. Wel hebben ze na dat fiasco eindelijk, nadat ik het meermaals had gevraagd, de wortelkanaalbehandeling afgemaakt in het kiesje naast het implantaatgebied. Vrijwel direct geen pijn meer. Ik

Nu zegt men bij mijn tandarts dat ik geen geschikte kandidaat ben voor een implantaat. Dat het implantaat tweemaal naast een onafgemaakte, naar een naar mijn idee ontstoken kiesje is geplaatst, doet niet ter zake. Dat zou zogenaamd geen rol spelen. Maar ik lees wat anders bijvoorbeeld hier: https://www.osseonews.com/can-i-place-i ... ment/
Hoe dan ook, nu willen ze me een brug aanmeten. Ik wil best accepteren dat een implantaat bij mij niet mogelijk is. Maar gezien de omstandigheden waarin alles heeft plaatsgevonden, vind ik dat nu nog te kort door de bocht. Ik heb geen van de zoal genoemde contra-indicatie; Ik rook niet, drink weinig, heb geen diabetes. Ik zou het graag elders nog een derde keer proberen. Iemand tips, ideeën?