Implantaat en beugel

Author:
starsailor
Posted:
wo, 10/03/2007 - 22:18
Ik heb een kies in de bovenkaak die al maanden ontstoken is. Ik wil hem graag laten trekken en dan na een week of 12 een implantaat laten plaatsen. De kies heeft echter geen opponent meer in de onderkaak, kan een implantaat uitzakken of niet?
Eigenlijk zou ik nog een blokjesbeugel moeten hebben op mijn bovenste tanden.
Kan je blokjes zetten op een implantaat of kan de stand niet beinvloed worden?
Als de stand van mijn eigen kies nu slecht is (hij staat nogal naar binnen gericht), moet het implantaat dan op dezelfde plaats gezet worden of is daar wat speelruimte in?
Irfan

Aparte vraag,

Nee een implantaat zakt niet uit, het heeft geen pardontaal ligament, implantaat zit vast in het bot en is niet beweeglijk en groeit niet mee als normaal tand of kies.
Waarom zou je een implantaat zetten als het geen opponent heeft, zelfde als nieuwe banden om een auto heen die toch niet meer zal rijden... Je gebruikt het niet...
Waarom zou je een blokjesbeugel moeten hebben, advies van tandarts of orthodontist?
Een implantaat kan alle standen innemen als deze maar voldoende houvast in het kaakbot heeft.
do, 10/04/2007 - 00:42 Permalink
starsailor

In de onderkaak zullen binnen een jaar ook implantaten geplaatst worden, maar eerst moet daar nog botopbouw gebeuren en moet de stand van de boventanden veranderd worden. Sommige kiezen zijn uitgezakt en zullen teruggeduwd worden met de beugel. Maar omdat die zieke kies in mijn bovenkaak er nu waarschijnlijk uit zal moeten, wil ik niet wachten met hem te vervangen door een implantaat. Anders heb ik daar ook weer botverlies en moet er weer een transplantatie gebeuren.
Bovendien zit de zieke kies op een plaats die je nog net ziet als ik lach, dus al zeker om cosmetische redenen wil ik het implantaat. De ontbrekende kiezen in de onderkaak zijn niet zichtbaar.
do, 10/04/2007 - 09:00 Permalink