Implantaat element 11 en 12

Author:
Bibi1st
Posted:
za, 11/19/2016 - 14:34
Hallo, ik heb even een vraagje over het plaatsen van 1 of 2 implantaten op de elementen 11 en 12.
Door (lichte) ontsteking boven de wortelpunten en wkb behandeling in beide tanden heb ik besloten ze te laten verwijderen en er implantaten voor in de plaats te nemen. De oude kronen moesten vervangen worden. De tanden zitten ook een beetje los.
Nu zegt 1 implantoloog dat direct na trekken de implantaten geplaatst kunnen worden i.v.m. Het ontstaan van botverlies en omdat dit esthetisch beter zou zijn.
Een ander zegt niet 2 implantaten te willen plaatsen maar 1 met een dubbele kroon. Dit laatste begrijp ik nog niet helemaal.
Hij wil dan eerst de tanden trekken, dit 3 maanden laten helen en dan het implantaat te plaatsen.
Omdat het om een voor-en snijtand gaat wil ik het beste resultaat esthetisch gezien. De foto's zijn van '14 en'16 (met noodkronen)
Wat is de beste en juiste optie?
Attach
Lieneke

In geval van implantaten zou je niet te veel haast moeten hebben. Die 3 maanden lijken mij wijs. Heel soms wordt er direct geïmplanteerd, maar dat zijn uitzonderingen. Waarom maar 1 implantaat..die volg ik ook even niet. Maar ja, ik ben ook absoluut geen implantoloog. Het zou je kosten besparen...maar ik denk niet dat het fraaier zou zijn.
za, 11/19/2016 - 15:49 Permalink
Bibi1st

Als antwoord op door Lieneke

Bedankt voor je antwoord Lieneke. Ik heb zeker geen haast. Maar ik wil liever 2 implantaten met 2 kronen dan 1 met 2 kronen. Ik las dat het wel eens in de onderkaak voorkomt dat dit zo gedaan wordt. Ik heb in principe ruimte zat, naar mijn idee, voor 2 implantaten. Maar er werd verteld dat het lastig is om 2 implantaten naast elkaar te plaatsen. De kans dat ze niet goed vastgroeien zou groter zijn. Ik heb al 1 implantaat (element 23). Geen problemen mee gehad en zit zo vast als een huis. Is een straumann implantaat. De implantoloog waar ik geweest bent werkt met implantaten van Euroteknika (Natea+). Maakt verder niet uit denk ik.
za, 11/19/2016 - 18:27 Permalink
Bibi1st

Als antwoord op door Lieneke

Ik heb de foto's doorgestuurd naar de implantoloog die in eerste instantie direct wilde implanteren na extractie van de tanden maar wel 2 implantaten wil plaatsen.
Het zegt dat het duidelijk is dat de ontstekingen boven de wortelpunten niet minder zijn geworden, maar groter. Hierdoor is het zeer riskant om direct na het trekken van de twee voortanden meteen te implanteren.
Beter en veiliger is om eerst de tanden weg te nemen, het bot schoon te maken en schoon te spoelen om daarna op te vullen met Bio-Oss kunstbot. Dit laten we dan 4 tot 5 maanden helen, om daarna te kunnen implanteren.
Ik mis overigens ook de elementen 35 en 36. Daar heeft ooit een brug gezeten, element 34 en 36. Element 36 heb ik vorig jaar laten trekken i.v.m. een ontsteking. Daar wil ik nu ook een implantaat laten plaatsen zodat er weer een nieuwe brug op kan. Hier wilde de implantoloog die 1 implantaat in de bovenkaak wilde plaatsen dan wel 2 implantaten plaatsen. Ik ga dan liever voor de implantoloog die er 2 in de bovenkaak en 1 in de onderkaak plaatst. Ik ga een afspraak maken en zal nog even definitief laten weten wat het geworden is.
wo, 11/23/2016 - 18:01 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door p_vervoort

Er zijn ontzettend veel implantaatsystemen en er worden nog steeds nieuwe ontwikkeld (niet perse beter...). De implantoloog heeft met bepaalde implantaatsystemen de meeste ervaring en dus know-how. Laat hem daar maar zelf een beslissing innemen...Volgens onderzoek zouden kleine implantaten prima resultaten hebben; handig als er weinig bot is. Dat wel...Maar ik denk dan..stel dat er toch bot verloren gaat dan is dat relatief dus wel meer dan bij langere implantaten.
zo, 11/27/2016 - 11:18 Permalink