Implantaat / Brug

Author:
Jbr
Posted:
za, 03/01/2008 - 20:45
Hallo,

Bij mij is op 3 januari een belangrijke kies getrokken (element 36). Aangezien ik daar enorm veel problemen mee heb gehad en het hele gebied pas nu echt aan het genezen is (na verschillende malen opengehaald te zijn geweest door de kaakchirurg), heeft mijn tandarts aangegeven om pas aan het eind van dit jaar te gaan kijken wat voor oplossing er is (brug/implantaat). Mijn vraag: is zo lang wachten wel verstandig? Ik heb wel eens gehoord dat het kaakbot gaat slinken als je lange tijd niets er mee gaat doen. Graag advies.....
Jbr

Heren,

Bedankt voor jullie reactie. Jullie geven aan dat er na drie maanden al gericht gekeken kan worden omdat na deze periode niet meer aangroei te verwachten valt.

Mijn vraag is echter of langer wachten een probleem vormt. Dus dat ik pas, zoals mijn tandarts nu aangeeft, over een jaar ga kijken naar een implantaat/brug. Of heb je dan kans dat het kaakbot slinkt...????....
ma, 03/03/2008 - 15:49 Permalink
Jbr

Hoi Robinson,

Mijn tandarts heeft aangegeven te willen wachten. Er is bij mij enorm veel gebeurd met betrekking tot die kies (verschillende apex's, getrokken, ontstekingen) en pas nu begint het iets rustiger te worden. Mijn tandarts geeft aan dat het niet verstandig is om in een gebied te gaan 'rommelen' wat nog niet volledig genezen is. Dus vandaar dat hij een tijd wil wachten.

Mijn vraag is: is dat een probleem inzake het kaakbot of maakt dat niets uit?

Ik hoor het graag....
ma, 03/03/2008 - 17:31 Permalink
Jbr

Hoi Robinson,

Wederom bedankt voor je reactie maar wederom geen antwoord op mijn vraag.....
De vraag is namelijk of langer wachten (dus bijvoorbeeld een jaar) een negatieve invloed kan hebben op het kaakbot..
di, 03/04/2008 - 22:07 Permalink
robinson

Je kunt zo lang wachten als je zelf wilt.
Wanneer je plan bent daar gaan te implanteren zou ik nooit een jaar wachten.Over een maand of 3 implanteren,inhelen en ergens begin volgend jaar de kroon erop laten maken.Zo heb je ook nog eens een verzekeringsvoordeeltje.
Theoretisch blijft het kaakbot slinken als je dat bedoelt met een jaar wachten.
wo, 03/05/2008 - 07:59 Permalink
mecánico para …

Ik kan me de gedachte van de tandarts na uitleg over wat gebeurd is wel voorstellen. na extractie is er nog een alveole wand, na een apex ben je toch meer bot kwijt doordat je corticalis foetsie is. Dus de normale periode van botingroei na apex, 1 jaar, is niet zo vreemd. En dat si dus een ander gegeven dan de extractie an sich.
overigens, ik zou me over dat slinken (0,1mm) weinig zorgen maken. Ik zou wel zeker willen zijn dat de 35-37 niet gaan migreren en de 26 niet gaat uitgroeien. Dus langer dan dat jaar zou ik ook zeker niet willen wachten.
wo, 03/05/2008 - 10:11 Permalink