horizontale verstandskies

Author:
minkemuurtje
Posted:
zo, 08/26/2007 - 14:31
mijn verstandskiezen onderin, liggen horizontaal in de kaak, en moeten waarschijnlijk door de kaakchirurg moeten worden verwijderd. Maar hoe gaat dit in zn werk? is het niet heel moeilijk om ze zo te verwijderen?? ik heb nog geen afsrpaak staan, maar ik denk dat het geen tijden meer duurt voordat ik eraan moet geloven. Zie er wel ontzettend tegen op. Is de pijn te doen? tijdens de ingreep en erna???
Irfan

Beste M.,

Bij horizontaal liggende verstandskiezen wordt eerst bepaald wat de relatie van de wortels met de onderkaakzenuw is en verwijdering geen zenuwletsel geeft.
Na een adequate verdoving, wordt een snee in het tandvlees gemaakt, bot weggeboord en de kies in twee of drie stukken geboord en worden de stukken eruit geplukt. Vervolgens wordt het gehecht. De eerste 3 dagen zal de wang opzwellen en pijn doen, maar met een goede pijnstilling en rust kom je daar weer bovenop.

Groet Irfan
zo, 08/26/2007 - 15:42 Permalink
Spiegeltje

Tip: eerst de tekst+plaatjes goed lbestuderen en dan pas het filmpje bekijken. Deense taal is dan geen bezwaar. Ik moet wel zeggen dat het met mijn neus vlak op mijn 24 inch scherm er best wel heftig uitziet, hetgeen nog wordt versterkt door het geluid. Maar erg informatief!
zo, 08/26/2007 - 18:50 Permalink
minkemuurtje

de kiezen zijn er helemaal nog niet door, en zitten onderin de kaak. Ze kunnen ook niet eens doorkomen. Maar ik voel als ik langs mn kaak voel, helemaal onderin, naar beneden wel een kartelig randje. Is dat de kies? en kunnen ze ineens beginnen te groeien?
ma, 08/27/2007 - 10:36 Permalink
de digitale tandarts

Als de verstandskiezen horizontaal liggen is de kans heel klein dat deze nog normaal zullen doorbreken.

Als ze wel contact met de mondholte hebben, dus niet helemaal meer bedekt met tandvlees/bot, dan zullen ze vaak verwijderd moeten worden, om problemen met de kies daarvoor te voorkomen.
ma, 08/27/2007 - 11:25 Permalink
minkemuurtje

dus als ze onderin de kaak zitten en niet kunnen doorkomen hoeven ze er niet perse uit?? Het zit echt helemaal onder in de kaak, helemaal onder de tong 9en dan nog lager haha). ze kunnen niet doorkomen. en volgens mij komen ze ook niet in aanraking met een andere kies..Maar dat weet ik niet zeker.
ma, 08/27/2007 - 11:36 Permalink
Irfan

Als de verstandskies nog helemaal in het bot zit en geen contact maakt met wortels van de laatste kiezen en er geen ontsteking rond de kroon zit, dan kan de kies blijven zitten, mits er om de drie tot vijf jaar een grote overzichtsfoto wordt gemaakt om de verstandskiezen in de gaten te houden.
De verstandskiezen zitten helemaal achter in de onderkaak, net voor de opstijgende gedeelte van de onderkaak. Ik zou adviseren om eerst een consult te hebben met uw tandarts of kaakchirurg.

Groet Irfan
ma, 08/27/2007 - 12:38 Permalink
roma

Ik zou zeggen doe eerst een consult bij een kaakchirurg, laat een overzichts foto maken. Mij mij is dit ook gedaan ik werd doorgestuurd door mijn ta. maar de kaakchirurg was eerlijk en vertelde mij dat de kans nihil was dat ze ooit door zouden komen. Lekker laten zitten dus.
5 dec 2006 is er bij mij een kies getrokken in een kliniek en deze zagen op de overzichts foto de kiezen zitten hun advies was om deze toch te laten trekken. Heb me over laten halen omdat vlg hun ze toch niet zo ungunstig lagen als de vorige chirug ons deed vertellen. Ze zijn op 20 jan. 2007 gerokken en alles waar de vorige chirurg ons voor gewaarschuwd had is gebeurd. Nu 8 mnd later kaakzenuw geraakt vele malen ontstekingen eraan gehad, en bot splinters eruit laten halen bij mij heeft het helaas niet zo gunstig uitgepakt. De kaak chirurg waar ik nu onder beh. ben heeft mij gezegd dat (heeft de foto's gezien van voor de extr.) hij er nooit aanbegonnen zou zijn de kans dat ze ooit doorzouden komen was er niet ook kwamen ze niet in aanraking met andere elementen, en lagen dwars, en de wortels staken onder de zenuw ik voel mij zo dom. Hoe heb ik mij overlaten halen.
Vraag zeker eerst een goed advies, als het niet echt nodig is niet doen, kan altijd nog bij problemen.
gr Marcia
di, 09/04/2007 - 22:50 Permalink