Hoe lang knelt je boven prothese

Author:
drentsekunstklapper
Posted:
zo, 05/24/2015 - 22:49
Hallo. Ik heb sinds donderdag een bovenprothese. Overdag is het goed te doen. Weinig pijn .maar de avonden en nachten zijn een stuk minder. Mijn kaak zwelt dam op waardoor de prothese er muurvast om klemt. Niet fijn op de verse wonden. Geen pijnstiller lijkt te helpen.
Herkenbaar voor iemand?

Daarnaast hebben ze ook onder de nooit doorgekomen verstandskiezen er uit gesneden onder narcose.rechts geneest super. Links niet. Vanmiddag nog bij een weekend arts geweest . Er zit een keiharde bal op mijn kaak. De tandarts kon er niet veel over zeggen. Hij heeft de hechting er uit gehaald er kwam wel wat pus uit maar niet veel.dus geen idee wat die harde bal is....bel di. Sowiso het zh. Nog even voor advies maar dacht misschien herkent iemand dit
reinierdanielle

Hoi ik heb nu 2 1/2 jaar geleden alles in mijn bovenkaak laten trekken en wel veel last gehad van drukplekjes maar niet dat het zo hard knelde!
Ik ben de dag na het trekken terug gegaan omdat ik zelf niet de prothese eruit durfde te halen dus ben even terug gegaan naar de tandarts!
Ik weet nog dat ik vrij snel de prothese na het warme
eten eruit haalde en geloof zelfs dat dat na 2-3 dagen was!
Nu zat mijn prothese ook vrij los en weet niet of je het gevoel hebt dat het in de ochtend de zwelling gewoon weer weg is?
Na 1 week adviseren ze toch om de prothese in de nacht uit te laten!
Ik was blij als ik hem uit had en kon maar niet aan het ding wennen in mijn mond!
Nu 2 1/2 jaar later helaas alleen maar getob gehad ivm een sterk slinkende kaak maar inmiddels een kunstbot opvulling gehad en nu zitten er 6 implantaten in mijn bovenkaak!
En hoop eind september met een prachtig gebit dat tenminste vast zit eindelijk te kunnen eten!
Ik weet helaas hoe een prothese kan voelen en echt het is gruwelijk wennen!
Het is ook zo lastig wat je allemaal voelt en is het wel normaal allemaal!
Ik hoop dat het knellen snel over zal gaan en anders als de hechtingen eruit gaan het gebit aan laten passen!
di, 05/26/2015 - 00:43 Permalink
drentsekunstklapper

Het is nu 3.43 en ik lig weer wakker van een knellende prorhese. Overdag zit ie eigenlijk vrijwel perfect. Geen drukpunten tot dusver. Het is dat de wonden nog niet genezen zijn en de boel nog zacht is anders zou ik er vast mee kunnen eten. Dus wat dat betreft mag ik nog niet klagen.

Maar wat vervelend dat het bij jou ook nog steeds zo moeizaam gaat:(
di, 05/26/2015 - 03:46 Permalink
drentsekunstklapper

Even een update
Vannacht voor het eerst geen klemmende prothese. Wel 1x wakker geweest door pijn maar dat werd veroorzaakt door de zwelling in de onderkaak waar een verstandskies weg gesneden is en er een harde grote knikkker zit.
Toch zonder pijnstiller weer in slaap gevallen en vanmorgen bleek de grote knikker geslonken naar een kleine. De zwelling valt nauwelijks meer op. Fijn!
Ik slik sinds gisteren chorella tabletten...toeval? Ook nog geen last van Drukplekken. Best netjes allemaal. De ingreep is nu een week geleden en wat is het me meegevallen. Vooral ook qua pijn. Had zoveel horrorverhalen gelezen van te voren!
vr, 05/29/2015 - 08:42 Permalink