Hoe lang kan de napijn na apexresectie duren?

Author:
Dwars
Posted:
vr, 07/27/2007 - 21:51
Ik heb op deze site al het een en ander gelezen over dit onderwerp, maar geruststellend was het niet. En ik merk dat getob over de vraag of de apex heeft geholpen niet bepaald bevorderlijk is voor de gemoedsrust en de genezing.
Hoe lang kan ongeveer de napijn duren?Vorige week donderdag is er een apex uitgevoerd op een kies in mijn bovenkaak. Gisteren was ik bij de kaakchirurg vanwege een verkleuring in de wang, maar er was niets mis met de wond.
Twee dagen voor de apex heeft een waanzinnige noodtandarts anderhalf uur in de kies zitten boren op zoek naar een niet bestaand wortelkanaal.
De week daarvoor heeft de tandarts een noodkroon geplaatst op de kies, die weer pijn was gaan doen vier maanden na de wortelkanaalbehandeling. De kies heeft dus de nodige opdonders gehad.
Over twee weken ga ik terug naar de kaakchirurg voor controle. Ik ben 61, en wil wat minder pijnstillers gaan slikken (nam 2 Ibuprofen600 en paracetamol per dag).
Irfan

Beste Dwars,

Vervelend van de pijnklachten, maar bij een apexresectie wordt tandvlees opengeklapt, bot weggeboord tot men bij de wortelpunt is, ontstekingsweefsel wordt weggehaald, punt van de wortel wordt verwijderd en van onder opgevuld. Voordat het geneest loop je even met napijn. Met een week tot 2 weken moet het beter gaan, dus voor nu even aan de pijnstillers. Het beste kun je dan helemaal overschakelen op paracetamol max 4 per dag, deze hebben geen bloedverdunnende werking als Brufen. 4 paracetamols per dag.

Groet Irfan
za, 07/28/2007 - 12:52 Permalink
Dwars

Beste Irfan,

Bedankt voor de informatie die je gaf. Ik ga overschakelen op paracetamol.
Overigens word ik 's nachts regelmatig wakker met stijf op elkaar geklemde kaken, en dat lijkt me ook niet geweldig voor de genezing.
Maar dat is weer een ander onderwerp!


Dwars
za, 07/28/2007 - 15:22 Permalink