Hevige pijn in kaakgewricht na trekken verstandskiezen

Author:
Purioso
Posted:
ma, 07/11/2022 - 22:16
Hallo!

Een week geleden zijn bij mij mijn eerste twee verstandskiezen verwijderd. (Ik ben 30+, dus geen ideale leeftijd meer) De onderste lag plat en bleek erg moeilijk te verwijderen. Met deze zijn ze 30 minuten aan het boren en wrikken geweest. De bovenste was een kwestie van 10 minuten. Ook verre van prettig overigens.

Ik heb een flinke paniekaanval gekregen en ben ook flauw gevallen na de behandeling. Ik mocht in een andere ruimte even bijkomen tot ik weer in staat was richting huis te gaan.

Nu deed het de eerste dagen uiteraard pijn en had ik een flink dikke onderkaak, maar dat vond ik niet gek na zo’n ingreep. Echter nu na een week neemt de pijn alleen maar toe. Niet zozeer de wond, dat gaat best goed, maar het lijken meer de spieren/het gewricht te zijn. Ik krijg mijn voortanden ook niet verder dan een cm uit elkaar, ook niet als ik ze met mijn vingers uit elkaar probeer te krijgen. De kaak kan gewoon niet verder open (en dat proberen lukt niet, en doet ontzettend pijn) De pijn is inmiddels echt onhoudbaar en straalt enorm uit naar mijn oor, slaap en voorhoofd.

De pijnstillers die ik meegekregen had zijn inmiddels op, maar ook die werkten nauwelijks. Ik heb contact gezocht met de afdeling kaakchirurgie vandaag, 7 dagen na de behandeling, maar de assistente deed er heel laconiek over en wimpelde mij gauw af. Ze hebben ook geen extra pijnstillers voorgeschreven.

Is zulke hevige pijn aan het gewricht/de spieren normaal na zo’n ingreep? En dat je na een week nogsteeds je mond niet verder dan een cm open krijgt? Ik ben normaal niet zo kleinzerig, maar dit doet zo’n ontzettende pijn. Ik slaap er al nachten niet van en de tranen staan in mijn ogen van de pijn. En voedsel krijg ik zo goed als niet in mijn mond door de beperkte opening.

Ik hoor graag advies, of dat dit inderdaad een kwestie is van tijd en uitzingen.

Dank alvast.

Groetjes!
Tandarts_Richa…

Sorry maar het kan zelfs 3/4 weken duren. Ik zou een goede pijnstilling aanhouden. Bijv. Ibuprofen 600 mg bruis 3x dgs. S'avonds eventueel aangevuld, voor het naar bed gaan, met 500mg paracetamol. Ibuprofen alleen indien eer geen maagklachten zijn en geen bloedverdunners gebruikt worden. Lees de bijsluiter. Eventueel als de trismus ( beperkte mondopening) aanhoudt fysiotherapie door een fysio met aantekening kaakgewrichten. Overleg met uw huistandarts of/en KC. Pijn zorgt dat u nog meer gaat spannen daarom pijnstilling voor de rust.
di, 07/12/2022 - 22:19 Permalink
Huismus

Hallo Purioso,
Hoe gaat het inmiddels met je? Ik heb hetzelfde alleen een andere oorzaak, ik ben er gewoon op een dag mee wakker geworden. Ik ben benieuwd of je inmiddels een goede behandelaar hebt gevonden en of er al enige verbetering is.
Groetjes,
Huismus
vr, 07/22/2022 - 17:47 Permalink