het terug brengen van je gebit na ongeluk

Author:
dmp82
Posted:
di, 04/14/2009 - 14:10
Mijn gebit is helaas na een ongeval behoorlijk beschadigd geraakt,
Klap op mijn achterhoofd gehad wat resulteerde tot een val op mijn gezicht.
Kaak is op 2 plaatsen gebroken, 1 plaats in de onderkaak bijna in het midden, en 1 keer op de ophanging waar de kaak dus gefixeerd zit (zit nu op 4.5 week met eleastieken)

Ik had een heel mooi gebit, helaas is dit nu niet meer het geval, veel gebroken en holle tanden, en 2 voortanden die missen incl wortel.

wat kan hier aan gedaan worden? is het mogelijk dat een kroon o.i.d niet geplaats kan worden mits hij hol is?

ALvast bedankt :)

met vriendelijke groet,
Eddy van den Brink
vV

vraag: is er iemand aansprakelijk te stellen? vertel eens wat meer over toedracht, want dat kan heel belangrijk zijn. Belangrijkste nu is dat de betreffende behandelingen op het juiste moment (mede ivm genezing van de gebroken botten) en in de juiste volgorde gaan gebeuren. Technisch kan heel veel (tot bijna alles) alleen hangt er een behoorlijk prijskaartje aan, nu maar ook in de toekomst, kronen zullen namelijk een keer vervangen moeten worden. De echte schade ligt dus veel hoger dan alleen nu de kronen, implantaten of wat dan ook.
di, 04/14/2009 - 19:06 Permalink
dmp82

Eigenlijk is het geval dat ik van teruglopen van een avondje stappen een ongeluk is gebeurd, en door een nog toe onbekende op mijn hoofd ben geslagen, wat resulteerde in deze drastische val.

er missen dus inderdaad 2 voortanden en een ondertand.
Daarnaast zijn er nog 2 tanden die hol zijn, natuurlijk snap ik dat de kaak nog steeds moet genezen en dat dat betekend dat ik hopelijk binnen 14 dagen weer los mag van de fixatie.

helaas is de persoon die het heeft gedaan niet bekend, echter is er wel aangifte gedaan die tot nu toe niks heeft opgeleverd.

wat zal dat betekenen? circa bedragen ect wat niet vergoed zal worden e.d (sorry ben redelijk onervaren in dit gebied)

alvast bedankt,

Eddy van de Brink
di, 04/14/2009 - 20:43 Permalink
Spiegeltje

In principe wordt er niets vergoed ben ik bang. Of u moet een aanvullende tandartverzekering hebben lopen. Er nu nog een afsluiten lukt, vanwege de kosten die er aan zitten te komen, waarschijnlijk niet meer. Misschien is Menzis TV4 nog een optie (gebruik de zoekfunctie). De kosten waar u tegen aanloopt om met implantaten en kronen alles netjes en duurzaam in orde te maken loopt in de vele duizenden euro's (ter indicatie: imnplantaat+kroon minimaal 1500-2000 euro, kroon 450-550 euro). Zelfs de meest vergoedende tandartsverzekeringen vergoeden daar maar een deel van. uw tandarts kan ook goedkopere alternatieven voorstellen.
di, 04/14/2009 - 22:38 Permalink
vV

van een patient die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt, dader wel bekend maar kale kip, weet ik dat er een speciaal fonds voor slachtofferhulp bestaat bij dergelijk zaken. Daar kan dan een aanvraag neergelegd worden , samen met een begroting van de kosten. In principe zou de politie dit moeten weten, anders de slachtofferhulp waarvan de politie u als het goed is op de hoogte heeft gebracht.
wo, 04/15/2009 - 09:35 Permalink
dmp82

We zijn nu inderdaad een paar maanden verder, en de tandarts heeft zijn werk tot nu toe erg goed gedaan, met de tijdelijke prothese van de voortanden die ik nu draag zie je er eigenlijk helemaal niks van.

De afgebroken tanden hebben ze met composiet opgebouwd en voor de ondertand die ik mis hebben ze een etsbrug geplaats omdat de ruimte voor het zetten van een implantaat te klein was.

al met al zeer tevreden, aankomende maandag worden er 2 implantaten geplaats in het ziekenhuis en moet ik 3 maanden wachten op mijn kronen.

nu mijn vraag : ik zou graag mijn gebit wat witter willen hebben, bleken kan denk ik nietmeer aangezien er behoorlijk wat composiet opbouw is gedaan. zijn er andere mogelijkheden? ik wil namelijk weer een mooi strak gebit weer terug om de herrinering van dit nare event zo minimaal mogelijk te houden, aangezien ik nu allees zelf betaal wil ik het dus goed doen ook.

nouja bedankt in ieder geval voor al jullie posts, heeft me veel geholpen
vr, 09/11/2009 - 14:21 Permalink
dmp82

ik denk ik kom weer eens langs. implantaten zijn gezet, 4/5 maanden ingroeien en nu zitten de abutments erop, morgen naar de tandarts en dan word de prothese aangepast,
14 feb gaat er bekeken worden hoe de stand is van de implantaten (zit wel verschil in qua diepte nu zeg maar circa 1 mm) dus ze staan niet gelijk.)

Ik hoop na een jaar ellende nu eindelijk wat geruststelling mee te krijgen. dit heeft me echt geraakt tot op het bot, ziekenhuis in en uit. tandarts afspraken (zeker al 20 gehad)

ik hoop dat het helemaal goedkomt morgen tandarts kijkt naar de stand en wellicht dat ze er iets mee kunnen.

vraagje is radboud een goede keus geweest ibt tot implantaten? zij hebben mij geholpen ibt implantaten (vanwege trauma)
tandarts doet de rest doen
wo, 01/27/2010 - 22:22 Permalink
dmp82

2.5 week geleden afdruk gemaakt voor mijn kronen en ze zitten nu erop!

Ik ben blij eindelijk af van die prothese en wat zijn ze mooi!!
Ze lijken zo erg op mijn tanden die ik voor het ongeluk had dat het mijn verwachting overtreft! Ik ben ontzettend blij!

nog 2 buurttanden bijwerken en we zijn klaar!

als er interesse is kan ik wel een foto posten van het uiteindelijke resultaat.

groetjes
wo, 03/10/2010 - 10:37 Permalink
TechniekerJeetje

2.5 week geleden afdruk gemaakt voor mijn kronen en ze zitten nu erop!

Ik ben blij eindelijk af van die prothese en wat zijn ze mooi!!
Ze lijken zo erg op mijn tanden die ik voor het ongeluk had dat het mijn verwachting overtreft! Ik ben ontzettend blij!

nog 2 buurttanden bijwerken en we zijn klaar!

als er interesse is kan ik wel een foto posten van het uiteindelijke resultaat.

groetjes


Maar natuurlijk! Ben wel nieuwsgierig!
wo, 03/10/2010 - 23:44 Permalink