HELP: Wil van mijn prothese af!!!

Author:
nadda
Posted:
wo, 06/08/2005 - 13:12
Beste lezer,

Het volgend ik kamp vanaf mij jonge jaren al van Angst voor de Tandarts.
Probeerde door allerlei smoesjes de tandarts te vermijden.
Vijf jaar geleden heb ik een fiets ongeluk gehad waarbij ik mijn vier voortanden verloren heb, hiervoor in de plaats kreeg ik een prothese voor een korte tijd. Vijf jaar later loop ik nu nog steeds met dezelfde prothese, het ergst van alles is dat hij nu regelmatig afbreekt, dus heb altijd secondelijm bij me.

Gezien mijn jonge leeftijd (24 jr.) wil ik hier van af en kies graag voor iets dat vast blijft zitten. Omdat mij een brug met n 5-tal tanden is geadviseerd wil ik dit graag realiseren. Enige knelpunt waar ik nu meezit is dat het prijskaartje enorm hoog is, als pas afgestudeerde en 1,5 jaar werkloos geweest en over drie weken wéér werkloos ben, kan ikk het bedrag niet ophoesten.

Bovendien streef ik naar een behandeling onder narcose.

Mijn vraag aan U is: welke mogelijkhede zijn er? En wat kun je me adviseren?

Mijn volste waardering!

Gegr.

Adda
vV

het is jammer dat het 5 jaar geleden niet op een meer definitieve manier is opgelost. Voor ongevallen kennen verzekeringen meestal een aparte regeling... Wellicht zou je kunnen proberen daar nu alsnog aanpsraak op te maken, maar ik denk dat de tussenliggende periode te lang is.
Indien er iemand veroorzaker was van het ongeluk is ook dit soort schade te verhalen op de schuldigen/tegenpartij.

Helaas kennen velen deze regeling niet, patienten moeten dit zelf met de verzekering regelen, dus ongeval melden, en begroting/plan van de tandarts ter beoordeling indienen.

Aangezien er meerdere behandelingen/zittingen nodig zijn is behandeling onder volledige narcose lastig te realiseren, wellicht alleen voor het slijpen.
De enige optie die ik ken is de kliniek in Kerkrade.

Wat het kostenaspect is er denk ik geen alternatief, behalve voorlopig een nieuw plaatje maken, en de brug uitstellen totdat de eigen situatie het wel toelaat. Dan heb je even tijd om er voor te sparen.

succes!
wo, 06/08/2005 - 13:22 Permalink
Maja

Een vriend van mij heeft toen hij klein was ook een ongeluk gehad waarbij hij zijn boven voortanden en hoektand verloor. Hij heeft voor een definitieve oplossing gekozen. Te weten: implantaten.
Dit verzoek is eerst afgewezen door zijn verzekering maar na een bief van zijn kaakchirurg en zijn tandarts heeft de verzekering laten weten alles met 100% te vergoeden.
Over een poosje start de behandeling.
wo, 06/08/2005 - 21:13 Permalink
Bergie

Een vriend van mij heeft toen hij klein was ook een ongeluk gehad waarbij hij zijn boven voortanden en hoektand verloor. Hij heeft voor een definitieve oplossing gekozen. Te weten: implantaten.
Dit verzoek is eerst afgewezen door zijn verzekering maar na een bief van zijn kaakchirurg en zijn tandarts heeft de verzekering laten weten alles met 100% te vergoeden.
Over een poosje start de behandeling.


hey, dat kon wel eens over mij gaan :wink:


even heel kort mijn verhaal:

op 8 jarige leeftijd ben ik aangereden door een auto waarbij als resultaat de voortanden plus een hoektand in de bovenkaak verloren zijn gegaan. Ik heb sindsdien altijd een plaatje gehad aangezien een definieve oplossing niet mogelijk was aangezien ik nog niet uitgegroeid was. Óngeveer een jaar geleden heb ik in overleg met mijn tandarts besloten om zoals Maja al zegt voor implantaten te gaan. Dit laat ik in het UMCG (voormalig AZG) doen. De verzekering heeft de aanvraag voor de bottransplantatie en de implantaten in de eerste instantie afgewezen maar hebben in 2e instantie toch besloten alles te vergoeden.

Over een paar weken begint de behandeling nu met een beugel (die overigens ook 100% vergoed wordt), daarna zal er een bottransplantatie plaatsvinden en wordt eventueel mijn bovenkaak een stukje naar beneden verplaatst. Pas als dat alles achter de rug is kunnen de implantaten erin komen. Al met al een langdurig traject dus :)

Maar tot zover mijn verhaal.

@nadda: ik kan je alleen maar aanraden om het eens met je tandarts te overleggen. Laat hem je eens doorverwijzen naar een specialist en kijk eens wat die er van zegt. Je geeft zelf al aan dat je een tijdelijke prothese gekregen hebt wat eigelijk al impliceert dat er uiteindelijk een definitieve oplossing gerealiseerd zou worden. Laat dit ook in een eventuele aanvraag bij de verzekering zetten.

Succes in ieder geval en mocht je nu de mogelijkheid hebben om het te doen zou ik het ook zeker niet laten. Ik baal er nu (ben zelf 23) van dat ik er niet een paar jaar eerder over ben begonnen toen ik nog alle tijd had (lees studeerde :P)

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust :)
do, 06/23/2005 - 16:41 Permalink
nadda

Beste Bergie,

Na je antwoord te hebben gelezen, werd ik één klein beetje jaloers op je.
Zelf heb ik al diverse gesprekken bij mijn zorgverzekeraar gevoerd zonder enig positief resultaat.
Het prijskaartje dat ik van de tandarts heb gekregen is om flauw te vallen, echt balen. Ben op dit moment aan het overwegen om deze behandeling in Marokko te laten uitvoeren, de kosten in Marokko zijn aanzienlijk goedkoper.

Ik zit er echt mee en hoop echt dat het in Marokko wel gaat lukken.

Bedankt voor je reactie.

Gr.

Nadda
di, 07/05/2005 - 14:27 Permalink