Help! Kaakkopjes lossen op

Author:
niessie
Posted:
vr, 12/11/2009 - 10:57
Ik kom net terug van het ziekenhuis. In aug 2007 heb ik een kaakoperatie gehad. Mijn bovenkaak is gekanteld en mijn onderkaak naar voren gezet. Het is goed verlopen, maar sinds een half jaar merkte ik een terugval van mijn onderkaak op. Ik heb uiteindelijk besloten om toch weer terug naar de kaakchirurg te gaan. Ook had ik het idee dat mijn onderkaak zelfs nog verder was teruggezakt dan voor de operatie het geval was.

Zojuist zijn er foto's gemaakt en de kaakchirurg vertelde mij dat mijn onderkaak inderdaad naar achteren is gegaan (nog erger dan voorafgaand aan de operatie). Hieran ligt ten grondslag dat mijn kaakkopjes aan het oplossen zijn.. Onduidelijk is hoe het zich verder gaat ontwikkelen en hij had het nog nooit gezien, zoals bij mij. Ik maak mij nu uiteraard heel erg veel zorgen en ik wil graag weten of mensen bekend zijn met dit probleem?
niessie

Zijn er ook geen specialisten die me kunnen helpen?

Ik ben al bij twee artsen geweest en beiden hebben geen idee hoe het zich gaat ontwikkelen of wat mogelijke oplossingen kunnen bieden?

Gisteren bij het eten van biefstuk kon ik goed merken hoe hard mijn kaakgewrichten achteruit gaan. Het kraakte echt ontzettend hard en veel aan alle kanten. Vlees eten is er voor mij dus nu al niet meer bij (23 jaar). Ik vind dit wel heel erg verontrustend en ik zou graag willen weten bij welke specialist ik het beste terecht kan?
wo, 12/30/2009 - 09:39 Permalink
Illuminus

Zijn er ook geen specialisten die me kunnen helpen?

Hier (het forum) niet denk ik, daar is het probleem te specialistisch en te zeldzaam voor. Daarvoor moet u bij een gespecialiseerde kaakchirurg of eventueel een gnatholoog zijn. Daarvan heeft u er kennelijk al 2 bezocht die het probleem kennelijk niet eerder zo hebben gezien.

Wellicht zou u iemand moeten zoeken die uit meer ervaring kan putten.....we mogen hier geen namen meer noemen, maar k zou zo eens snuffelen bij een academisch ziekenhuis in de regio amsterdam....en in nijmegen is ook nog wel iemand die hier het nodige onderzoek naar gedaan heeft.
wo, 12/30/2009 - 15:11 Permalink
Anoya

Gisteren bij het eten van biefstuk kon ik goed merken hoe hard mijn kaakgewrichten achteruit gaan. Het kraakte echt ontzettend hard en veel aan alle kanten.


Maar kraakt het dan door overbelasting of omdat ze 'oplossen'? Mijn kaakfysio heeft me al vanaf het begin van m'n behandeling aangeraden om geen (of zo weinig mogelijk) biefstuk en dergelijke te eten in verband met overbelasting van m'n kaakgewrichten en die paar keer dat ik wél biefstuk eet, hoor ik dat gekraak inderdaad ook (en met stokbrood, kauwgom en andere harde/grote dingen hetzelfde verhaal).

Ik zou inderdaad ook langsgaan bij bijvoorbeeld een gnatholoog, zoals Illuminus ook al aangeeft. Want lossen ze werkelijk op of slijten ze 'gewoon' enorm? Het lijkt me sowieso voor elke specialist lastig aan te geven hoe het zich gaat ontwikkelen als het zo'n weinig voorkomend iets is. :-?
zo, 01/03/2010 - 12:52 Permalink
niessie

Ik weet niet of het overbelasting is. Ik heb het pas sinds een aantal weken. Ik ben naar de kaakchirurg geweest en zag op de röntgenfoto's dat bijna mijn hele kaakkoppen aan beide kanten zijn afgesleten. Biefstuk, drop etc sla ik nu ook over.

22 januari ga ik naar de kaakchirurg. Hij heeft dan een vergadering met nog een aantal specialisten en daar moet ik bij aanwezig zijn. Ik ben erg benieuwd wat er uit komt.

Inderdaad is het moeilijk te voorspellen, maar ik wil zo graag antwoorden hebben! :wink:

Bedankt voor de reacties!
zo, 01/03/2010 - 14:26 Permalink
Anoya

Hij heeft dan een vergadering met nog een aantal specialisten en daar moet ik bij aanwezig zijn. Ik ben erg benieuwd wat er uit komt.


Ik wou dat mijn specialisten dat 'ns deden ;) Wel heel goed! Ik hoop dat er wat uitkomt voor je!

Dat je graag antwoorden wilt snap ik, haha! Succes met wachten (en ook succes met het niet eten van biefstuk, drop en andere lekkernijen, kan soms best lastig zijn :( ).
ma, 01/04/2010 - 06:46 Permalink
niessie

Ja bedankt! Ik vind dat ook wel positief. :smt003

Ze hebben toevallig eind januari de halfjaarlijkse vergadering, dus daar heb ik wel geluk mee. Ik ben echt benieuwd wat er uitkomt. Ik zou willen dat de vergadering nu al plaatsvindt hihi! Maar nog even geduld hebben (en dat is moeilijk)!
di, 01/05/2010 - 10:32 Permalink