Help

Author:
joke50
Posted:
di, 11/11/2008 - 10:50
Ik probeer nog 1 keer antwoord op mn vraag te krijgen....in mei is mijn onderptothese op de steg geplaatst, ik bleef lang drukplekken houden, allemaal aan de linkerkant aan de lipkant. Gisteren dus weer terug, daar de pijn in de buurt van het implantaat zit is dit helemaal na gekeken, daar heb ik geen klachten over..........alleen het ligt naar mijn idee aan de prothese, links drukt het constant in het tandvlees tot het implantaat, als ik het een paar dagen niet draag heb ik ook nergens last meer van. Draag ik het een paar dagen achter elkaar of een lange tijd dan heb ik ook klachten zonder prothese vooral met praten, dan gaat de binnenkant van mn lip er steeds tegen aan........er is al zoveel kunstof van het gebit afgehaald dat het er ook niet meer uit ziet...de linker steg komt er onderuit, voedsel verdwijnt er onder enz. De tandarts zei: Misschien is het na de operatie te strak dichtgenaaid of is er een pees geraakt, u moet er maar mee leren leven..echt niet! Het ligt gewoon aan een verkeerd gemaakte prothese......WAT MOET IK NU DOEN, IK WEET HET ECHT NIET MEER....Joke
robinson

Zit de prothese goed stabiel op de steg?
Wil nog wel eens helpen om de prothese MET steg-dolder af te drukken en te remounten om zodoende occlusie en articulatie van de prothese te optimaliseren.
Als uw tandarts dit niet kan dan moet hij zijn tandtechnieker erbij halen.
di, 11/11/2008 - 11:08 Permalink
joke50

Wat heet stabiel, je kan met de prothese spelen...ik bedoel de linkerkant is lager als de rechterkant ( er is een stuk van het kaakbot afgehaald omdat het niet breed genoeg was) ook kan je um een beetje van voor naar achter bewegen, zowel aan de voor als achterkant zit ruimte waardoor er steeds voedsel onderkomt. Dat vond ik direct al jammer want nou moet je nog steeds af en toe rennen omdat er iets scherps onder zit.....iig al bedankt ik voel me zooo niet serieus genomen.
di, 11/11/2008 - 11:17 Permalink
robinson

Zit dus niet stabiel.
Ik vermoed een articulatie probleem.
Rebasen met steg demontage,ruitersysteem laten controleren en eventueel laten aanpassen.
di, 11/11/2008 - 11:37 Permalink
joke50

Wat een ruitersysteem is weet ik dan weer niet, ben wel van plan een andere tandarts te zoeken, ik ben in deze het afgelopen jaar flink teleurgesteld en ook hun aanpak bij angstige patienten vind ik ver beneden de maat! Als ik zelf met een suggestie van een tandarts van dit forum kom wuiven ze het weg. Mag dit van de zorgverzekeraar? Joke
di, 11/11/2008 - 12:39 Permalink
robinson

http://www.nvoi.nl/index.php?option=com_dbquery&Itemid=96

Hierop staan de tandartsen met een TSVI-P erkenning.
U kunt in de lijst een tandarts bij u in de buurt zoeken en vragen voor een second opinion.Dit zou ik zeker doen.
Laat u weten wat de uitkomst is?
Wat betreft deze 2e mening,dit is uw goed recht en wordt veelal 100% vergoed door de verzekering.

ps.Tandartsen die het over pezen hebben en te strak genaaid tandvlees kan ik iig.niet serieus nemen.
di, 11/11/2008 - 13:31 Permalink
joke50

Om het eens uit te proberen ben ik gisteren met plakmiddel aan de gang gegaan, aan de uiteinden van de prothese iets zodat het stabiel in de mond zat.......geen last gehad verder, zat prima. Kan dit kwaad? Ik bedoel ik las ergens dat een prothese op steg wat bewegingsvrijheid moet hebben...................maar met plakmiddel zit het aardig vast...dus????
zo, 11/23/2008 - 10:23 Permalink