hard stukje in tandvlees na trekken van wortels

Author:
nevada
Posted:
zo, 09/24/2006 - 23:56
12 juli zijn de wortels van mijn bovenvoortanden verwijderd, tesamen met mijn onderste verstandskiezen onder algehele narcose. Alles is netjes genezen en na 2 weken vielen de hechtingen eruit... vanavond voelde ik met mijn tong iets in mn tandvlees (waar mn voortandwortel zat), een hard stukje. Dus probeerde ik het met mijn nagel te verwijderen. Tot mijn verbazing zit er echt iets hards in mijn tandvlees dat gevoelig is als ik het met mijn nagel probeer te bewegen... Enig idee wat dit zou kunnen zijn? ik heb het pas vandaag ontdekt en eerder niet gevoeld...
Geke

De wortel van je tand zat vast in het bot, vlak onder het tandvlees is dit een behoorlijk dun stukje bot, het zou kunnen dat dit wat uitsteekt tussen het tandvlees. Het kan zijn dat het gewoon een stukje bot is van de tandkas, waar de tand uit komt, dat nog gewoon vast zit, maar het kan ook dat bij het trekken het bovenste randje wat los is gaan zitten, omdat het afgebroken is en toch nog aan het tandvlees vast zat. In beide gevallen kan het geen kwaad. Het bot heeft nu geen functie meer en zal vanzelf verdwijnen. Het kan misschien een beetje gevoelig zijn, maar als je het goed schoonhoud geneest het snel en zal het stukje bot ook vanzelf verdwijnen. Het is eigenlijk niet te verwachten dat er een stukje wortel is achtergebleven, omdat deze tanden maar 1 wortel hebben en goed te controleren is of deze compleet is door de tandarts of kaakchirurg. Het verwijderen van het stukje bot heeft niet veel zin, omdat je dan weer een wond maakt en vaak meer last geeft en ook meer moeite kost, dan het zo te laten.

Ik denk niet dat het iets is om je zorgen over te maken. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
ma, 09/25/2006 - 00:30 Permalink
nevada

Oke gelukkig... zag mezelf al nog een keer heenmoeten en opnieuw zo'n bloederige toestand...

heel erg bedankt voor je antwoord...

:smt001
ma, 09/25/2006 - 13:05 Permalink