Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Hard gevoel 3 weken na verstandskies verwijdering | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Hard gevoel 3 weken na verstandskies verwijdering
murhak
Offline
Laatst gezien: 1 maand 2 weken geleden
Geregistreerd: 08/10/2020 - 09:51
door murhak ma, 08/10/2020 - 10:06
#1

Hoi!

Ik heb 21 Juli mijn verstandskies links onderin laten verwijderen. Ik moet zeggen dat mijn kaakchirurg mij niet geweldige instructies gaf voor wat erna kwam, ik kreeg bijvoorbeeld geen pijnstillers en er werd alleen vertelt dat ik ijs er op kon zetten.

Na twee dagen zat de zwelling tot aan mijn nek wat ongeveer vier dagen heeft aangehouden. Hierna begon er pus uit te komen, ik heb toen gebeld naar het ziekenhuis waar het werd verwijderd en van hen mocht ik langs de spoedeisende hulp waar ze beweerden dat er niks aan de hand was. Heb ik weer drie dagen zitten wachten en er kwam steeds meer pus uit, het was
nog steeds gevoelig, mijn beet viel nog steeds niet op elkaar en de smaak en geur van de pus was niet meer uit te houden. Weer gebeld en langs gegaan en dit keer hebben ze zo veel mogelijk pus eruit gezogen en gespoeld, anti biotica meegegeven want het was nogal een akelige ontsteking (pijn in mijn keel, oor en slaap).

Na de anti biotica (kuur voor een week) ging het in principe prima tot vandaag. Het leek mij best normaal dat mijn kaak er misschien nog niet uit zag als de oude, maar ik werd vandaag wakker met hard gevoel rondom het gebied waar mijn verstandskies is verwijderd. Ik voel bijvoorbeeld een soort trekkende pijn als ik lach omdat het hard is aan die kant van mijn kaak. Het is opgezwollen en m’n mond ver openen om een hap te nemen doet pijn.

Het is nu inmiddels 3 weken na mijn verstandskies verwijdering en ik zit er echt niet op nog een ontsteking te wachten. Weet iemand een verklaring
hiervoor? Wanneer is het gepast om de kaakchirurg weer op te bellen? Heeft iemand anders dit gehad?