handeling verstandskies extractie

Author:
Siempje
Posted:
di, 01/22/2008 - 00:48
Beste mensen,

in de loop der jaren ben ik inmiddels 3x bij de kaakchirurg geweest voor verwijdering van verstandskiezen...

de eerste 2x was het de onderkaak, de kiezen waren door, maar de kaakchirurg sleep de vorige keer een soort van sleuf in mijn kies om deze daarna eruit te wippen... althans... zoiets staat mij bij.

nu ben ik hedenmiddag bij de kaakchirurg geweest voor de verwijdering van 1 verstandkies in mijn bovenkaak. Het verbaasde mij dat de kaakchirurg, het leek naar mijn idee, de kies gewoon omduwde.
klopt dit? Het verbaasde me ook dat ik nu niets heb horen piepen en kraken.

Bij de onderkaak hoorde ik het echt kraken, althans zo kwam het over.
en bij mijn bovenkaak helemaal niets! Het was overigens ook binnen 5 minuten gebeurd.
er-win

ja!
Ik heb het gister gehad! ik deed boven onder in de zelfde afspraak, onder ging hij de kies eerst kapot boren en met een tangetje de kies er in een aantal stukjes uitplukken (net alsof er een walnoot word gekraakt) en boven was het een paar seconde wrikken met een soort schroevendraaier en plop, daar was ie dan...

De behandeling viel me 100% mee trouwens en was geheel pijnloos!
wo, 01/23/2008 - 15:08 Permalink
kimmetje86

ik moet morgen... :( boven en onder aan de linkerkant. had een groot gat in de verstandskies linksonder, de tandarts was verbaasd dat ik er geen last van had.. hij heeft er een noodvulling op gezet, en nu loop ik dus al 2 weken met pijn in mn mond.. ik heb gisteren van pure ellende de kaakchirurg weer gebeld (had een afspraak voor de 28e) of ik niet eerder terecht kon.. nu ben ik dus morgen aan de beurt.. begin best wel zenuwachtig te worden... hoor hele wisselende verhalen, en weet niet helemaal wat ik kan verwachten.. je hoort zoveel verschillende methodes en situaties.

de kies onder ligt al bijna helemaal boven mn tandvlees, maar die bovenin zit er nog bijna helemaal onder.. de tandarts wilde wel dat deze ook weggehaald wordt.. maar als dat heel veel pijn gaat doen, weet ik nog net of ik dat ook wil..

doet het echt meer pijn als de tand nog niet doorgekomen is??
kan ik zeggen dat ik die bovenin er niet uit wil hebben??
en geeft mijn tongpiercing mogelijk nog problemen??
heeft iemand wel eens gehoord hoe de kaakchirurg in venlo is?? (viecuri medisch centrum)

hoop dat jullie me een beetje gerust kunnen stellen... alvast bedankt...
wo, 02/13/2008 - 20:50 Permalink