Gummy Smile

Author:
jaymie
Posted:
za, 04/15/2006 - 01:43
Hallo,

Ik had eigenlijk een vraag over wat ik nou kan verwachten bij een operatie voor iemand met een gummy smile?
Ik heb zelf ook een gummy smile (tandvleeslach) ik heb namelijk een behoorlijke brede tandvleesrand die zichtbaar wordt terwijl ik lach (0,6mm).

Kan iemand mij misschien hier meer over vertellen?

Alvast vriendelijk bedankt.

Groetjes,

Jaymie
jaymie

Hey monique,

Ik had die 2 topics al gelezen, maar dat is dus niet wat ik bedoel. Ze hebben het daar allemaal over gedeeltelijke tandvleesverwijdering. Dat is bij mij niet nodig. Ik heb namelijjk ook al grote tanden en als ik dat dan laat doen worden mijn tanden gigantisch. Mijn probleem gaat over de gehele bovenkaak. Al mijn elementen zijn 100% zichtbaar en dan ook nog eens de tandvlees erbij. In die andere forums hebben ze het alleen over de frontelementen.
Ik had ook gelezen dat de spier van je bovenlip te sterk kon zijn en dat door middel van een "kleine ingreep" de spier verzwakt kon worden waardoor de lip dus niet meer zover zou worden opgetrokken. Vandaar dat ik het nu dus hier vraag.

met vriendelijke groet,

Jaymie
za, 04/15/2006 - 10:19 Permalink
drbart

Jaymie,
Dat met die spier verzwakken zou ik maar vergeten.
Als je een duidelijke gummi-smile hebt is er maar 1 oplossing en dat is de bovenkaak omhoog verplaatsen. De onderkaak zal er dan niet meer goed tegenaan passen en dat betekent dat ook die geopereerd moet worden. Hoe dat gaat kun je zien op http://www.drbart.nl/site/kaakoperatie
Je verzekering zal deze operatie niet vergoeden, daar het een cosmetische ingreep betreft. De totale kosten voor zo'n operatie liggen in de buurt van de €7000.- De resultaten van zo'n operatie zijn echter over het algemeen erg goed.
Mocht je meer willen weten, ons telefoonnummer in Leerdam (25km ten zuiden van Utrecht) is: 0345-672346.
DrBart http://www.drbart.nl
za, 04/15/2006 - 16:36 Permalink
toeristje

Ik word tegen het einde van de zomer waarschijnlijk geopereerd aan mijn gummy smile. Op dit moment heb ik nog een beugel (al een klein jaar) en zodra alles goed staat, kan ik geopereerd worden. Ik heb een gummy smile van circa 10 mm en zover ik weet wordt mijn bovenkaak dus een cm verplaatst (?!?). Maar ik heb me er nog niet zo in verdiept moet ik zeggen. Ben allang blij als ik er vanaf kom, want vindt het echt vreselijk! Mijn kaakoperatie en beugel worden trouwens bijna geheel vergoed.
do, 04/27/2006 - 13:20 Permalink
jaymie

ik loop nu stage bij een orthodontist en heb er met hem er eens over gehad. Hij vertelde mij dat het bij mij (ik heb 6mm) er een behoorlijke verandering dan zal plaats vinden. Hij zei dat mijn gehele gezicht dan zou veranderen mede omdat de onderkaak ook naar boven geplaatst moet worden om het passend te maken. Je hebt dan nog het gedeelte van je jukbeen, daar hou je dan heel veel van over had hij tegen mij vertelt en je krijgt dus dan een geheel ander gezicht. Ik ben nu heel erg aan het twijfelen, ik wil al zo lang van mijn gummy smile af, en nu krijg ik te horen dat mijn gehele gezicht dan zal veranderen. Dat is niet wat ik wil. Ik ben er nog sterk over aan het nadenken.
maar als je het hebt gedaan zou ik het fijn vinden als je me wat informatie kunt geven en misschien ook foto's (voor en na de behandeling)

groetjes,

Jaymie Dobbelsteen
do, 04/27/2006 - 19:38 Permalink