Goed geimplanteerd of niet???

Author:
joanna
Posted:
wo, 05/20/2009 - 17:13
Hallo,

Ongeveer 5 jaar geleden zijn er bij mij implantaten in mijn boven en onderkaak gezet met daarop een volledige brug. In mijn bovenkaak hebben ze tevens kunstbot geplaatst.
Ik ben er echt super blij mee!!
Maar.... 1 implantaat is afgestoten, ok kan gebeuren.
Ze hebben er toen direct een niewe ingezet, die zit onder mijn tandvlees nog (al twee jaar)en daar zetten ze pas een opbouw op als ze hem nodig hebben omdat de brug nl ook weer aangepast moet worden en ze zijn bang dat hij dan breekt.
Iedere keer als ik daar kom zeggen ze wel weer wat anders, dan gaat het hier niet goed en twee weken later praten ze daar niet meer over en is het weer wat anders....
Iedere keer hebben ze wel weer een andere implantoloog in dienst en overleggen ze met elkaar wat ze gaan doen waar je bij bent, ze zijn het dan duidelijk niet met elkaar eens, maar ja, jij ligt daar maar.... en je hoort wel alle enge dingen waar ze het over hebben.
Laatste keer hadden ze het er over om mijn kaak opnieuw open te maken en er kunstbot tussen te zetten en nog eens een aantal extra implantaten omdat mijn kaak blijft zakken.
Ze begrijpen het niet want mijn mondhygiëne is heel goed zeggen ze er iedere keer bij.

Ik heb er niet zo een goed gevoel meer over omdat ze iedere keer met andere verhalen komen.
Inmiddels ben ik iemand op gaan zoeken voor een second opinion.
Ze hebben al een foto gemaakt zodat hun implantoloog die goed kan bekijken en daar moet ik volgende week heen.
Wat ze wel al hebben gezien is dat mijn bot idd erg laag ligt, en dat de implantaten die gebruikt zijn veel te dik zijn en niet helemaal op de slimme plaatsen zitten voor zo een grote brug.
Zeker nu er nog een implantaat onder mijn tandvlees zit waar ze geen opbouw op zetten waardoor er gewoon op een heel groot deel van de brug geen ondersteuning zit.

Ik ben onwijs bang voor tandartsen en ik ben al heel trots op mezelf dat ik voor een second opionion ga, maar ben zo bang wat er uit gaat komen.
Ik zie enorm op tegen nog meer operaties, heb er al 11 gehad en ook echt zo niet lekker in mijn vel gezeten erdoor.
Als die tandarts idd niet goed is waar ik nu zit, hoe ga ik dat allemaal brengen als ik daarnaartoe moet weer....

Heeft iemand ook zoiets mee gemaakt of heeft iemand tips?

Liefs van Joanna